FC Den Bosch speelt gelijk tegen Jong AZ (3-3)

Met een puntenaantal van 26 sluit FC Den Bosch het jaar 2021 af op een tiende positie in de Keuken Kampioen Divisie. In het laatste duel bij Jong AZ kwamen de Bosschenaren tot drie keer toe op voorsprong, maar moest het toch genoegen nemen met één punt. Het werd uiteindelijk 3-3

Preben Stiers opent de score
Hij had er tien wedstrijden voor nodig om eindelijk van die hatelijke nul af te komen. In de 13e minuut schoot de lange Belg vanaf rand zestienmeter de bal met zijn linkerbeen langs doelman Beau Reus: 0-1. Lang genieten van het openingsdoelpunt konden de manschappen van De Gier, die wegens een schorsing de eindverantwoordelijkheid aan Van Overbeek moest laten, niet. Binnen de minuut schoof Zico Buurmeester de gelijkmaker door de benen van doelman Van der Steen. Na de 1-1 van Buurmeester leek het momentum meer de kant van de thuisploeg op te gaan. Buitenspeler Mohamed Taabouni zorgde regelmatig voor gevaar aan de kant van Jong AZ. De Alkmaarders kregen voor rust nog een gigantische kans op een tweede doelpunt; Teun van Grunsven verslikte zich in Iman Griffith, die simpel breed kon leggen op Ernest Poku. Tot ieders verbazing schoot de spits voor een open doel de bal ruim naast en verprutste daarmee een niet te missen kans op de 2-1.

Sterke laatste fase in de eerste helft
De levensgrote kans van Poku leek FC Den Bosch te hebben wakker geschud. Net na het half uur tekende Hornkamp van dichtbij voor opnieuw een Bossche voorsprong. De spits liep een voorzet van Ryan Leijten binnen voordat zijn directe tegenstander het gevaar onschadelijk had kunnen maken: 1-2. In de fase na de tweede Bossche treffer liet FC Den Bosch de kans liggen om flink uit te lopen. Hornkamp pegelde een strafschop, die hij zelf wist te versieren, snoeihard tegen de lat. Enkele minuten later kopte Van der Heijden een bal vanuit de doelmond op miraculeuze wijze naast het doel van Jong AZ-doelman Beau Reus. Hierdoor bleef de stand voor het rustsignaal steken op 1-2.

Jong AZ beter uit de startblokken na rust
De tweede helft begon niet zoals gehoopt voor FC Den Bosch. Na zes minuten tekende Iman Griffith voor de gelijkmakende 2-2. Ondanks de vroege domper rust bleef FC Den Bosch niet bij de pakken neerzitten. In de 64e minuut kwam het zelfs voor de derde keer op voorsprong. Opnieuw Preben Stiers die met een prima actie in de zestienmeter van Jong AZ voor zijn tweede treffer tekende. Dit keer draaide Stiers goed weg na een voorzet van zijn collega-aanvaller Jizz Hornkamp. Het spreekwoord dat luidt ‘driemaal is scheepsrecht’, ging voor FC Den Bosch niet op. Na de tweede treffer van Stiers lukte het opnieuw niet om ruimer afstand te nemen van Jong AZ.

Naar mate de tweede helft vorderde werd de druk van de thuisploeg steeds groter. Pogingen van Poku en Griffth konden nog onschadelijk worden gemaakt door Van der Steen, maar op een knap schot van Mohamed Taabouni had de Bossche sluitpost geen antwoord. Door de treffer in de 87e minuut van de voet van Taabouni moesten beide ploegen genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel.