FC Den Bosch verliest in eigen huis van MVV

FC Den Bosch kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Na drie minuten was het MVV Maastricht dat de bal na een voorzet via Van den Hurk binnen eenvoudig kon binnentikken. Enkele minuten later kwam de Bossche ploeg al weer bijna op gelijke hoogte. Oulad Omar kon een voorzet van Blummel koppen, maar zijn inzet kwam op de lat terecht.

Na ruim 30 minuten spelen was het Wouter van der Steen die reddend moest optreden na een kans van Kostons. Even later was het de doelman van MVV dat in actie moest komen. Hij wist een knappe volley van Beltrame te stoppen. Vlak voor rust kreeg FC Den Bosch nog bijna een strafschop. Sappinen ging neer in het zestienmeter gebied. Hij werd niet beloond met een penalty maar kreeg een gele kaart voor een schwalbe. De ploegen gingen de kleedkamers in met 0-1 op het scorebord.

FC Den Bosch begon zonder wisselingen aan de tweede helft. Na tien minuten spelen kwam FC Den Bosch op 1-1 te staan. Beltrame gaf een voorzet die vervolgens door een MVV’er van richting werd veranderd en zo achter doelman Koopmans terecht kwam. Nog geen vijf minuten later was het bijna weer raak voor FC Den Bosch. Oulad Omar kon een voorzet van Beltrame goed inschieten, maar de bal kwam op de paal terecht.

Met 73 minuten op de klok had FC Den Bosch het betere spel. Het was dan ook tegen de verhouding in dat MVV Maastricht weer de voorsprong nam. Het was nagenoeg een identieke goal als de eerste. Van den Hurk kon wederom vanuit een voorzet over de linkerflank de bal binnenschieten. Vijf minuten voor tijd was Sven Blummel nog een keer heel dichtbij. Hij mist op een haar na een voorzet aangegeven door Beltrame. De gelijkmaker moest vallen in de blessuretijd. De scheidsrechter telde er vijf minuten bij op. De ingekomen Van der Sande had de allerlaatste kans, maar zijn pegel werd gestopt door de Limburgse doelman. Hierdoor kwam FC Den Bosch niet verder dan een 1-2.