FC Den Bosch speelt gelijk tegen Jong Ajax

FC Den Bosch heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. Op sportpark De Toekomst stond er, na 90 minuten plus vijf, 2-2 op het scorebord.

De Bossche ploeg begon de wedstrijd tegen Jong Ajax met dezelfde elf als in het duel met MVV Maastricht. Om 20.00 uur startte de wedstrijd en al snel moest Van der Steen reddend optreden. Niet veel later was het FC Den Bosch met de aanval. Een kort genomen corner kwam terecht bij Vaisanen, die de bal maar net over het doel knikte. Het spel ging op en neer en de volgende inzet kwam van Oulad Omar. Hij mocht de bal schieten vanaf rand zestien maar trof helaas geen doel. In de 17e minuut werd Sappinen neergelegd in de zestienmeter, scheidsrechter Gerrets wees naar de penaltystip. Beltrame scoorde 0-1. Een minuut later was het Sappinen die de 0-2 op zijn schoen had liggen. Hij komt net te kort om een voorzet van Deijl binnen te schieten. Het doelpunt viel vervolgens aan de andere kant. Noa Lang, de nummer 10 van Jong Ajax mocht draaien en schieten en werkte de bal het net in, 1 tegen 1. Vlak voor rust kwam FC Den Bosch nog op achterstand. Het was helaas wederom Noa Lang die de bal op knappe wijze de bal over Van der Steen heen kon lobben. 2-1 was tevens de ruststand.

De tweede helft had de Bossche ploeg het gelijk lastig. Kühn schoot direct op de lat en Dest schoot van dichtbij via de vingertoppen van Van der Steen tegen het zijnet. Toch was het FC Den Bosch dat de gelijkmaker wist binnen te schieten. Beltrame strafte de aanvalsdrang van Jong Ajax af door genadeloos toe te slaan uit een spaarzame counter, 2 tegen 2. In de 63e minuut kwam dé kans op 2-3 voor Stefano Beltrame. De Italiaan schoot oog-in-oog met Kotarski tegen de benen van de keeper. De Bossche ploeg kreeg steeds het betere van het spel en zocht geregeld de aanval. Met nog een kwartier te spelen was Beltrame wederom dichtbij een doelpunt, maar zijn schot kwam op de lat terecht. Oulad Omar brak even later door over de rechterkant. De buitenspeler schoot uiteindelijk in het zijnet. Met nog vijf minuten op de klok moest FC Den Bosch met 10 man verder. Mats Deijl moest geblesseerd het veld verlaten na een spijkerhard duel met een Jong Ajacied. Verder dan een gelijkspel kwam FC Den Bosch niet.. Na 90 minuten was de stand 2 tegen 2. De Bossche ploeg gaat naar huis met een punt.