FC Den Bosch wint met 3-0 van Helmond Sport

De Bossche ploeg heeft vrijdagavond weten te winnen van Helmond Sport. In Stadion De Vliert werd het 3-0 in het voordeel van de Bosschenaren.

FC Den Bosch begon scherp aan de aftrap. Er stonden nog maar twee minuten op de klok en was het Luuk Brouwers met een pegel. Zijn inzet vanaf randje de zestien kwam snoeihard op de lat terecht. Daarna ging Helmond Sport in de aanval. Snepvangers schoot de bal direct in de handen van Van der Steen en even later was het Marchioni die ternauwernood een schot van Naudts kan blokkeren.

In de 24e minuut was de lat van FC Den Bosch de pineut met een schot van Respen. Vervolgens kreeg FC Den Bosch een grote kans. Beltrame had de 1-0 op de voet, ware het niet dat er een Helmond de bal van de lijn haalde. Een kleine vijf minuten later was het wederom Beltrame met de kans. Hij wipte de bal mooi over Van Gassel heen, maar zonder succes. 10 minuten voor rust kwam de Bossche ploeg nog goed weg. De bal werd de vijfmeter in gebracht, Naudts wist te verlengen maar ziet zijn inzet naast gaan. De ruststand was 0 tegen 0.

De tweede helft ging FC Den Bosch weer goed van start. In de 48e minuut was het raak! Sven Blummel gaf een voorzet en Van Gassel schatte deze verkeerd in. Hij tikte de bal vervolgens over zijn eigen doellijn. De stand werd 1-0!

De Bossche ploeg bleef de aanval zoeken. Een handig versierde vrije trap op het randje van de zestien was de volgende kans. Verbeek nam de aanloop en kon de bal goed binnenschieten in de lange hoek, 2-0!

FC Den Bosch had de smaak te pakken en had het betere van het spel. In de volgende aanval omspeelde Vincent Vermeij Van Gassel, schoot en zag de bal door de benen van een Helmond binnen gaan, 3-0. Hij maakt hiermee zijn eerste goal in het blauw-wit!

Na de 3-0 ging het spel wat meer op en neer, waarbij FC Den Bosch toch wel de overhand had. Beltrame kwam in de 78e minuut dicht bij nog een treffer. Een goede steekpass van Verbeek waarna Beltrame op de doelman kon aflopen. Van Gassel redde ditmaal echter goed op het schot van de Italiaan. Verder dan dat kwam het niet. De Bossche ploeg wint met 3-0 in eigen huis van Helmond Sport!

• Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!