FC Den Bosch verliest in Enschede van FC Twente

FC Den Bosch heeft vrijdagavond in Enschede niet weten te winnen van FC Twente. In De Grolsch Veste werd het 1-0.

In de eerste twintig minuten ging het spel aardig op en neer. Beide ploegen speelden compact en er gebeurde dan ook weinig in de openingsfase. Op een inzet van Cantalapiedra in de handen van Van der Steen en schoten van Beltrame, Blummel en Oulad Omar na, was het spel in evenwicht. Het restant van de eerste helft verliep rustig met wat kleine kansjes aan beide kanten. Met een 0-0 op het scorebord vertrokken beide ploegen naar de kleedkamer.

FC Den Bosch begon aan de tweede helft zonder wisselingen in het elftal. Ook FC Twente kwam ongewijzigd het veld op. Na een kleine vijf minuten spelen kwam de eerste kans. Aitor kon van dichtbij op doel schieten maar Van der Steen wist te stoppen. In de 53e minuut kopte Verbeek bijna een vrije trap van Espinosa achter zijn eigen doelman. Gelukkig voor ons ging de bal net langs de goede kant van de paal.

Niet heel veel later was het dan helaas toch raak. Jari Oosterwijk kon profiteren van een slecht weggewerkte voorzet en kon de bal vrij inschieten in het strafschopgebied, 1-0.

Met 70 minuten op de klok kreeg FC Den Bosch een grote kans op de gelijkmaker. De ingevallen Bouyaghlafen werd goed vrij gespeeld en kon diep in de zestien komen. Hij wist de bal echter niet hard genoeg in te schieten en zijn inzet kon worden weggepoetst.