FC Den Bosch speelt gelijk tegen Sparta

Vrijdagavond heeft FC Den Bosch gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. Na 90 minuten was de stand 1-1.

In de eerste 15 minuten waren beide ploegen in evenwicht. Oulad Omar, Blummel en Beltrame schoten een aantal keer uit de tweede lijn en Van der Steen moest twee keer reddend optreden. Ondanks het evenwicht speelde de Bossche ploeg erg fel en legde het Sparta het vuur aan de schenen.

In het tweede gedeelte van de eerste helft waren de rollen wat omgedraaid. FC Den Bosch zakte in en Sparta bleef de aanval zoeken. Na 45 minuten was de stand desondanks gelijk, 0-0.

FC Den Bosch begon in de tweede helft met dezelfde elf op het veld. Na een kwartier spelen kwamen een paar kleine kansjes voorbij voor beide elftallen, maar tot een doelpunt kwam het nog niet.

In de 68e minuut was het wel raak. Een vrije trap van Verbeek kon worden klaargelegd door Vaisanen voor Beltrame. Hij schiet de bal vanaf de rechterkant voorlangs en laat keeper Kortsmit kansloos, 1-0!

In de 81e minuut was Bouyaghlafen dichtbij een tweede doelpunt. Hij werd goed vrijgespeeld aan de rechterflank en kon ver doorlopen. Zijn schot (of voorzet) ging echter voorlangs. Een paar moment later was de kans aan Blummel, maar Kortsmit wist knap te redden. Vijf minuten voor tijd kwam Beltrame vrij voor de keeper en kon een-op-een doorlopen. Echter snoeide Kortsmit wederom de bal af.

Vlak voor tijd wist Sparta Rotterdam nog langs zij te komen. In de derde minuut van de blessure tijd was het Lars Veldwijk dat voor de gelijkmaker zorgde. Een domper voor de Bossche ploeg zo laat in de wedstrijd. Hiermee houden beide ploegen een puntje over aan deze ontmoeting.