Extra speeltijd nekt FC Den Bosch wederom

Vier wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie ontving FC Den Bosch het beloften elftal van FC Utrecht in Stadion De Vliert. Een belangrijke wedstrijd met het oog op het behalen van de doelstelling; een ticket voor de halve finale van de play-offs.

Motivatie genoeg om vanaf het eerste fluitsignaal fel van start te gaan. Met een vroege voorsprong via Luuk Brouwers die na 10 minuten overtuigend een corner van Beltrame tegen de touwen kopte was FC Den Bosch op zoek naar een snelle knock-out voor Jong Utrecht. Ware het niet dat een kleine 8 minuten later geheel uit het niets de gelijkmaker in het netje lag. Nick Venema profiteerde van knullig balverlies in de Bossche defensie.

Na die gelijkmaker leek de ploeg van trainer Wil Boessen de grip op de wedstrijd wat te verliezen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en creëerden buiten enkele mogelijkheden geen echte kansen meer. Op slag van rust dacht het hele stadion nog aan een penalty voor Beltrame, maar scheidsrechter Teuben wilde er niets van weten.

Nadat beide ploegen ongewijzigd de kleedkamer uitkwamen ging FC Den Bosch direct weer op jacht naar een nieuwe voorsprong. Leo Väisänen kon voor open doel inkoppen maar wist de bal niet onder de lat te krijgen. Enkele minuten later zag Stefano Beltrame keeper Nijhuis redend optreden nadat hij door Vermeij in stelling was gebracht.

Waar er dit keer geen doelpunten vielen herhaalde de eerste helft zich. De Jong Domstedelingen werden gevaarlijker en gingen brutaal op zoek naar de voorsprong. Gelukkig voor FC Den Bosch stond Wouter van der Steen zijn mannetje op een knap schot van buitenspeler Van Rooijen die de bal richting de kruising liet vertrekken.

Tien minuten voor tijd dacht Nick Venema zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij raakte van dichtbij de paal. Nog geen twee minuten later scoorde Rauno Sappinen, echter deed hij dit in buitenspelpositie waardoor het feest uiteindelijk niet doorging. In een laatste poging de punten in eigen huis te houden bracht Boessen spits Jort van der Sande in het veld. Van der Sande presteerde het om de 2-1 binnen te knikken. De Bossche fans maakte zich al op voor een driepunter, maar daar dacht Mitchell van Rooijen anders over. De buitenspeler van Jong Utrecht kopte zijn ploeg naar de 2-2 in de laatste seconde van de extra speeltijd.

Aanstaande maandagmiddag (14.30 uur) speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd in Leeuwarden tegen SC Cambuur.

Bron: FC Den Bosch