FC Den Bosch verliest onfortuinlijk bij Cambuur

Na de domper van afgelopen vrijdag tegen Jong FC Utrecht kreeg FC Den Bosch al snel de kans op revanche. Op tweede paasdag reisde de ploeg af naar Leeuwarden voor de confrontatie met SC Cambuur.

Trainer/coach Wil Boessen voorspelde een Friese storm in de beginfase, maar daar bleek achteraf geen sprake van. Beide ploegen hielden elkaar het eerste halfuur in evenwicht zonder echte kansen te creƫren. Daar het op een doelpuntloze eerste helft leek af te stevenen kwam Cambuur geheel uit het niets toch op voorsprong. In de 34e minuut schoot Robbert Schilder met enig fortuin de 1-0 achter Van der Steen.

Waar FC Den Bosch aan het begin van de tweede helft op zoek ging naar de gelijkmaker loerde de thuisclub op de counter. Wederom wist Cambuur het net te vinden terwijl beide teams gelijkwaardig aan elkaar waren. Matthew Steenvoorden kopte uit een corner de 2-0 binnen.

Een paar minuten later kreeg Cambuur de kans vanaf elf meter, nadat Felida de overtreding begin op Kallon, om de wedstrijd in het slot te gooien. De penalty van Robin Maulun werd prima gepakt door Van der Steen. Direct in de nastoot had Beltrame de aansluitingstreffer op zijn voet, ware het niet dat keeper Mous een doelpunt in de weg stond. En dat bleek niet de laatste keer dat de keeper van de Friezen zijn ploeg op de been zou houden. Sappinen versierde tien minuten voor tijd een strafschop en zag die door Beltrame op keeper Mous geschoten worden.

Een onfortuinlijke nederlaag voor FC Den Bosch in de strijd om een plek in de halve finale van de play-offs. Cambuur doet goede zaken en klimt op de ranglijst door deze overwinning.

Bron: FC Den Bosch