FC Den Bosch met Willem van Hanegem de Play-Offs in

Na een innige flirt van ruim anderhalve week, heeft Willem van Hanegem FC Den Bosch laten weten dat hij tijdens de Play Off-periode beschikbaar is als adviseur. Nadat het Bossche clubicoon Wim van der Horst de interesse van de 75-jarige voormalig topspeler- en trainer polste, was het de vraag of De Kromme in zou stappen. Maandag werd de periodieke samenwerking alsnog beklonken.

Bert Ruijsch, technisch manager FC Den Bosch: “Van Hanegem is een fenomeen en uniek in alle facetten. Zoals hij vroeger voetbalde, zo praat hij er ook over. Willems voetbalopvattingen volgen de kortste weg. Hij komt heel snel bij de essentie, namelijk plezier in het spelletje. Hij is volledig onafhankelijk en staat bekend om zijn eerlijkheid. We zijn daarom heel blij dat het gelukt is om Willem voor FC Den Bosch te winnen. Na veertien jaar willen we weer heel graag de Eredivisie in en we denken dat Willem FC Den Bosch daarbij kan helpen.”

Het technische staf-drietal Erik van der Ven, Paul Beekmans en keeperstrainer John Vos blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse trainingen en de opstellingen. Ruijsch: “Deze trainers hebben laten zien dat ze de verantwoordelijkheid aan kunnen. Ze zien de vakkennis, ervaring en uitstraling van Willem van Hanegem als een enorme meerwaarde.”

Van Hanegem, die tijdens de duels van FC Den Bosch niet op de bank zit, opereert op de achtergrond. Hij gaat trainingen en wedstrijden observeren en gesprekken voeren. Erik van der Ven blijft het aanspreekpunt voor de media.

Van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 mei is de selectie op trainingskamp.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen