Minioren Estafetteteam Dommelbaarzen Brabantskampioen

Foto: De Dommelbaarzen

Vught – Afgelopen weekend, 8 en 9 juni, werd in het 25 meter bad van zwembad De Drieburcht in Tilburg de Miniorenfinale van Brabant gehouden. Dit is een zwemwedstrijd voor de 24 beste minioren jongens en meisjes, per categorie, uit Brabant in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Ook zwemvereniging de Dommelbaarzen uit Vught was hier onder de bezielende leiding van trainster Nancy van de Ven goed vertegenwoordigd. Maar liefst 13 zwemmers waren voor deze wedstrijd gekwalificeerd! Zij kwamen uit in verschillende disciplines en hebben geprobeerd om hun beste (zwem)beentjes voort te zetten. Met een heleboel persoonlijke records kan iedereen trots zijn op zijn/haar zwemprestaties.

Er zijn flink wat medailles gewonnen, 1x zilver en 1x brons voor Iris van der Putten (meisjes minioren 3), 2x brons voor Jonathan Baaijens (jongens minioren 5), 5x goud voor Nout Folkersma (jongens minioren 5) die zichzelf daarmee allround Brabants kampioen mag noemen.

Bovendien leverde het estafetteteam een fantastische prestatie door met Ilana Timmermans, Isa Everaers, Nout Folkersma en Zenno Timmermans, de 1e plaats te behalen op de 4 x 50 meter wisselslag in een persoonlijk record van 2.36.15 (-10 seconden). Een nieuw Brabants record! De race is hieronder terug te kijken via:

Met in totaal 10 medailles kunnen de Dommelbaarzen terugkijken op een heel geslaagd en succesvol weekend! Het bestuur van De Dommelbaarzen feliciteert haar miniorenteam met dit fantastische resultaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen