Reactie FC Den Bosch op hoorzitting

Foto: Kees Vos Fotografie

FC Den Bosch is woensdagochtend als gedaagde verschenen voor de Rechtbank Oost Brabant in Den Bosch. Mr. Folgering van LXA The Law Firm en Peter Poirters namens de Raad van Commissarissen voerden namens FC Den Bosch het woord. Na een bewogen ochtend is de stand van zaken op dit moment als volgt:

  1. De rechter doet uiterlijk over een week uitspraak of het verzoek van Kakhi Jordania om conservatoir beslag te mogen leggen ten laste van FC Den Bosch wordt toegestaan.
  2. FC Den Bosch en de advocaat van Jordania hebben tijdens een schorsing van de zitting kort overleg gevoerd. Hierin is afgesproken dat FC Den Bosch volgende week een voorstel overlegt aan Jordania waarin staat hoe club en Jordania uit elkaar kunnen gaan. Dit voorstel, en besprekingen die in dit kader gevoerd gaan worden, staan los van de uitspraak van de rechter.
  3. Tijdens de zitting is door Mr. Folgering in zijn pleidooi gesteld dat het honoreren van het beslagverzoek door de rechter zou kunnen leiden tot acute liquiditeitsproblemen bij FC Den Bosch. In theorie zou het volgens de advocaat zelfs kunnen leiden tot een faillissement van FC Den Bosch. FC Den Bosch realiseert zich dat deze uitspraak tot onrust leidt bij haar achterban. Belangrijk is daarom te melden dat de club hard bezig is met wat in de volksmond “Plan B” is gaan heten. Plan B gaat er voor zorgen dat FC Den Bosch weer een goede basis heeft waarmee zou de komende seizoenen vooruit kan. Plan B moet zijn gerealiseerd voor 26 augustus a.s. De datum waarop FC Den Bosch alsnog een sluitende begroting moet indienen bij de Licentiecommissie van de KNVB. Het concretiseren van Plan B zou dus in theorie bemoeilijkt kunnen worden door een mogelijk beslag. Mede doordat de uitspraak van de rechter nog even op zich laat wachten, moet ook FC Den Bosch nog even wachten met het ontvouwen van haar precieze plannen. Achter de schermen wordt gewerkt!

Bron: FC Den Bosch

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen