FC Den Bosch speelt in eerste seizoenswedstrijd gelijk tegen Jong PSV

Op maandag 12 augustus begon dan eindelijk de competitie voor FC Den Bosch. De altijd lastige uitwedstrijd bij Jong PSV stond op het programma. Na 90 minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord.

Kersverse aanwinst Abdulsamed Abdullahi schoot FC Den Bosch met een prachtknal naar een vroege 0-1 voorsprong. Jong PSV trad aan met Mohamed Ihattaren, die van hoofdtrainer Mark van Bommel de laatste weken weinig speeltijd kreeg in het eerste elftal, en zo wedstrijdritme mocht opdoen bij Jong. Met het ritme van Ihattaren zat het wel goed. De middenvelder tekende hoogstpersoonlijk met twee knappe goals voor een 2-1 ruststand.

Na de pauze kwam FC Den Bosch beter uit de startblokken. In minuut 51 werd de doorgebroken Ryan Trotman onderuit gehaald door verdediger Justin de Haas, die dit moest bekopen met een directe rode kaart. Uit de daaropvolgende vrije trap schoot onze aanvoerder Danny Verbeek de bal stijlvol achter de keeper van Jong PSV. Na die 2-2 ging de ploeg van Erik van der Ven opzoek naar de voorsprong. Tot echt grote kansen leidde de zoektocht niet. Vaak ontbrak het aan de eindpass om doeltreffend te kunnen worden. Tien minuten voor tijd kreeg Jong PSV met tien man zelfs de kans op de overwinning, maar Zakaria Aboukhlal schoot de bal hoog over het Bossche doel.

Aanstaande vrijdag komt SC Telstar op bezoek in De Vliert. Een volgende kans om de eerste drie punten van het seizoen binnen te slepen.

Bron: FC Den Bosch