FC Den Bosch verliest eerste thuiswedstrijd van Telstar

Nadat FC Den Bosch en Telstar beide op maandagavond de competitie begonnen met een uitwedstrijd tegen een Jong-ploeg, troffen zij elkaar de vrijdag erna in De Vliert voor speelronde 2. Een affiche dat vorig jaar een flink spektakel opleverde. In die wedstrijd dacht FC Den Bosch de punten op zak te hebben bij rust (0-3). In de tweede helft wist de ploeg uit Velsen echter de hele wedstrijd om te draaien en met een 3-4 huiswaarts te keren.

De editie van seizoen 2019-2020 bleek een minder spectaculaire. Buiten enkele speldenprikjes uit standaardsituaties wisten beide teams in het eerste bedrijf geen kansen te creëren. Vanuit gesloten defensies werd al schakend de aanval gezocht, zonder al te veel succes. Een spaarzaam hoogtepunt in de eerste helft kwam van de voet van Abdulsamed Abdullahi, die zijn afstandsschot rakelings langs de paal zag gaan.

Ook in de tweede helft hielden de ploegen van Van der Ven en Jonker de rijen lang gesloten. Door elkaar weinig ruimte te geven ontpopte het duel in een gezapige vertoningen voor de supporters. Toch sloeg voor FC Den Bosch enkele minuten voor tijd het noodlot toe. Telstar-middenvelder Sven van Doorm kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoof de 0-1 voor zijn ploeg binnen. FC Den Bosch probeerde daarna nog wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de stootkracht ontbrak om daar echt aanspraak op te maken.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Aanstaande vrijdag speelt FC Den Bosch wederom een thuiswedstrijd, dan komt provinciegenoot FC Eindhoven op bezoek in De Vliert.

Bron: FC Den Bosch
Foto’s: Kees Vos Fotografie