FC Den Bosch contracteert Alexander Laukart en Lars Miedema

Foto: Kees Vos Fotografie

Alexander Laukart heeft maandagavond op de valreep van de transferdeadline een contract getekend voor een jaar in Stadion De Vliert. FC Den Bosch heeft een eenzijdige optie van nog een seizoen.

De 20-jarige aanvaller is geboren in Hamburg. Hij heeft twee nationaliteiten, de Duitse en de Russische. Alexander voetbalde in de jeugd van HSV, FC St. Pauli, VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund in zijn geboorteland. Sinds de zomer van 2017 kwam hij in Nederland uit voor FC Twente. In zijn eerste seizoen daar maakte de linkspoot zijn debuut in de Eredivisie.

Alexander: “Toen ik vorig jaar met Twente in Den Bosch voetbalde, viel me meteen op hoe mooi deze club is. De supporters zijn fanatiek en de sfeer is goed. Ik wil hier de volgende stap in mijn carrière maken en veel aan spelen toekomen.”

Manager voetbalzaken Bert Ruijsch: “Alexander is een linksbenige vleugelaanvaller met een mooie traptechniek en veel diepgang in zijn spel. Ook als aanvallende middenvelder kan hij dankzij zijn spelinzicht goed uit de voeten.

Lars Miedema

FC Den Bosch en Lars Miedema zijn dinsdag een contract overeengekomen van twee jaar. De club heeft een eenzijdige optie voor nog een jaar.

De 19-jarige in De Wolden geboren Miedema komt uit een spitsengezin. Oranje-international Vivianne Miedema is zijn zus.

Lars voetbalde tot zijn twaalfde in de jeugdopleidng van sc Heerenveen. En de afgelopen zes jaar kwam hij uit voor PEC Zwolle, waar hij het tot de wedstrijdselectie van het eerste team schopte. FC Den Bosch neemt Miedema transfervrij over.

Lars Miedema: “Ik kreeg meteen een goed gevoel bij deze club, waar jonge spelers een kans krijgen. De technische mensen van FC Den Bosch waren overtuigd dat ze mij wilde hebben. En ik heb erg veel zin in deze uitdaging.”

Manager voetbalzaken Bert Ruijsch: “Met de komst van Lars vergroten we de mogelijkheden voor onze technische staf. Lars heeft lengte en is een fysiek sterke centrumspits. Een echte goaltjesdief.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen