FC Den Bosch verspeelt opnieuw twee punten (incl. fotoreportage)

Mede door een flinke rustperiode van twee weken, het aantrekken van enkele nieuwelingen en teruggekeerde spelers van blessures, had hoofdtrainer/coach Erik van der Ven in de thuiswedstrijd tegen NEC sinds lange tijd weer wat te kiezen.

Met aanwinst Laukart en de weer fitte Trotman in de basis begon FC Den Bosch fanatiek aan het derde thuisduel van dit seizoen. Binnen tien minuten kreeg Paco van Moorsel dé kans om de score te openen. De middenvelder leek te schrikken van de ruimte die hij kreeg, waardoor zijn inzet te krampachtig bleek om het keeper Branderhorst lastig te maken. Het bij vlagen zeer aardige combinerend Den Bosch vergat zichzelf te belonen met doelpunten. Met een beetje hulp van de gasten uit Nijmegen kwam FC Den Bosch dan toch nog voor het rustsignaal op voorsprong. Een hoekschop van Alexander Laukart werd door een NEC’er achter keeper Branderhorst gekopt.

Het tweede bedrijf begon wat minder spectaculair dan het eerste. Beide ploegen probeerde opzoek te gaan naar een doelpunt, maar de echte kansen bleven uit. Tot in minuut zeventig Leo Väisänen zijn tweede gele kaart ontving van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Nadien kreeg NEC wat meer de geest en hing de gelijkmaker in de lucht. Die volgde dan ook zo’n acht minuten later van de voet van Ole Romeny. Na de 1-1 wist FC Den Bosch zich te herpakken en kwam het zelfs op voorsprong uit een hoekschop. Ruben Rodrigues peerde de 2-1 tegen het net en leek daarmee matchwinner te gaan worden. Maar niets bleek minder waar. In de vierennegentigste minuut kopte invaller en debutant aan de kant van de Nijmegenaren, Etien Velikonja, de 2-2 achter Van der Steen. Hierdoor verspeelt Den Bosch wederom twee punten in een thuiswedstrijd en blijft het puntenaantal voorlopig steken op drie.

Aanstaande maandag gaan de Bosschenaren op bezoek bij Jong FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard wordt om 20:00 uur afgetrapt.