FC Den Bosch vrijdagavond tegen Roda JC

Foto: Kees Vos

Roda JC, de tegenstander van vrijdag 18 oktober, werd in 1962 opgericht na een fusie tussen Roda Sport en Rapid JC. De club was jarenlang een gerenommeerde club in de Eredivisie, maar mede door financiële problemen is de club de laatste jaren echter ver weggezakt.

Om de problemen het hoofd te bieden leek in 2009 een fusie met Fortuna Sittard aanstaande, maar op het allerlaatste moment werd het samengaan tot Sporting Limburg toch nog afgeblazen en ging de club uit Kerkrade zelfstandig verder. In 2018 degradeerde de Roda Juliana Combinatie Kerkrade voor de tweede keer in haar bestaan naar de Keuken Kampioen Divisie. In het afgelopen seizoen begon Roda JC daar nog als één van de favorieten aan het seizoen, maar eindigde de club uiteindelijk teleurstellend op de dertiende plek. Vanwege de beperkte financiële mogelijkheden zijn de ambities voor de huidige voetbaljaargang meer bescheiden. De Limburgers waren de laatste tijd wel veel in het nieuws. Het ging dan echter niet zozeer over de sportieve prestaties, maar meer over het niet doorgaan van de overname van de club door Mauricio Garcia de la Vega. Met name het feit dat de Mexicaanse geldschieter door boze Roda fans letterlijk uit het stadion werd weggejaagd kwam uitgebreid in het nieuws.

Jean-Paul de Jong is dit seizoen de trainer van Roda JC. De Utrechter beschikt over een jonge en relatief onervaren selectie. De routine moet komen van spelers als Tom Muyters, Daryl Werker en Jordy Croux. Wanneer je de statistieken van de selectie van Roda bekijkt, valt naast het ontbreken van een echte routinier op dat de Belgische buitenspeler Croux de enige speler is met meer dan tien treffers op zijn conto in het betaalde voetbal. Na een zéér slechte start van het seizoen, waarin slechts één punt werd behaald uit de eerste vier duels, hebben de Limburgers zich inmiddels knap hersteld en werden uit de laatste zes wedstrijden elf punten gehaald. Net nu het sportief beter gaat, dreigt de club echter weer door de KNVB gestraft te worden met drie punten in mindering. Het mag  bestuurlijk dan misschien erg rommelen bij Roda JC, op het veld heeft de ploeg van De Jong in ieder geval duidelijk de weg naar boven weer ingezet.

Kom jij ook naar FC Den Bosch – Roda JC?
FC Den Bosch speelt vrijdag 18 oktober thuis in Stadion De Vliert tegen Roda JC. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Voor Bossche fans is het mogelijk om toegangskaarten te kopen via de FC Den Bosch App of tickets.fcdenbosch.nl tot en met vrijdag 18 oktober (20.00 uur). Dat kan ook tijdens kantooruren bij de administratie van de club (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur). Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa’s op het voorplein op de wedstrijddag geopend vanaf 18.45 uur.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen