Intervieuw Stefan Velkov speler van FC Den Bosch ‘Onze fans rocken’

Foto: Kees Vos

De kopsterke verdediger Stefan Velkov is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Den Bosch. Samen met zijn Finse maatje Leo Väisänen vormt hij het hart van de verdediging in de ploeg van Hoofdtrainer/coach Erik van der Ven. De Bulgaar is lovend over de supporters van de club.

Je bent nu een tijdje in Nederland. Spreek je inmiddels wat van de taal?
“Ja, al een aardig woordje. Wanneer ik aandachtig luister, versta ik bijna alles. Naast de gebruikelijke voetbaltermen kan ik mij ook redden in bijvoorbeeld een restaurant, groet ik in het Nederlands en heb ik zelfs soms al kleine gesprekken.”

Samen met Leo Väisänen vorm je nu al geruime tijd het hart van de defensie in het team van FC Den Bosch. Hoe is de relatie tussen jullie twee?
“Wij kennen elkaar nu ongeveer een jaar en ik kan wel zeggen dat onze band uitstekend is. Leo is een geweldige gozer en een hele goede centrale verdediger. Ik ben blij hem bij FC Den Bosch naast mij te hebben.”

Naast het voetbal studeer je nog. Wat?
“Ik studeer aan de National Sports Academy ‘Vasil Levski’ in Bulgarije om voetbaltrainer te worden. Maar eerst wil ik het hoogst mogelijke uit mijn actieve voetbalcarrière halen. Daarna weet ik eerlijk gezegd nog niet wat ik wil. Misschien blijf ik gezien mijn studie in het voetbalwereldje, maar misschien ook niet.”

Je bent bezig aan je tweede seizoen bij FC Den Bosch. Wat vind je van de club en de supporters?
“Alles in en om de club is voor mij perfect geregeld, zodat ik me alleen met voetbal kan bezighouden. Onze supporters steunen ons zowel uit als thuis in grote getalen. Onze fans ‘rocken’. Zij zijn echt geweldig voor ons en ik hoop dat we ze dit seizoen nog veel reden tot blijdschap kunnen geven.”

Vorig seizoen behaalden jullie in de thuiswedstrijd tegen Roda JC het winterkampioenschap. Hoe kijk je daarop terug en wat weet je van het Roda van nu?
“Ja, dat is echt een geweldige herinnering. Vorig seizoen wonnen wij zelfs twee keer van Roda en ik hoop dat we die lijn kunnen voortzetten. Roda JC heeft dit jaar weer een sterk team, we zullen hen niet onderschatten. Wij hebben het thuisvoordeel en met de steun van onze uitzinnige fans willen we er vrijdag een prachtige avond van gaan maken!”

Door: Johan Kouwenberg

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen