Het grootste Padeltoernooi van Nederland vindt plaats in ‘s-Hertogenbosch

Foto: Padel Maaspoort

Padel is de snelst groeiende racketsport in Nederland, maar ook in Europa. Met name in Brabant zijn de laatste jaren veel padelbanen bij tennisverenigingen gebouwd. Daardoor is de dichtheid van padelbanen groter dan zelfs in de Randstad.

Padel is kort gezegd een mix tussen tennis en squash. Het ontstond in 1969, in de Mexicaanse stad Acapulco. Enrique Corcuera, een rijke Mexicaanse zakenman, veranderde de tennisregels, de tennisrackets en de baanafmetingen en bedacht hiermee een nieuwe sport: Padel.

TPC Maaspoort (Tennis en Padel Club) was 9 jaar geleden één van de eerste tennisverenigingen die overging tot de aanschaf van 2 padelbanen. Deze voorsprong hopen zij te kunnen behouden, door het park uit te kunnen breiden van inmiddels 3 naar totaal 6 padelbanen. De voorbereidingen zijn inmiddels in gang gezet en de schop gaat zeer binnenkort in de grond.

Voor het 5de jaar organiseert TPC Maaspoort het Open Zuid Nederlands Padel Kampioenschap. Met meer dan 250 spelers wederom het grootste padeltoernooi in Nederland.Het spektakel zal plaatsvinden op de padelbanen aan de Marathonloop 2 te ’s-Hertogenbosch (tegenover de Maaspoorthal) van maandag 21 oktober t/m zondag 3 november.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen