FC Den Bosch – Roda JC blijft 0-0

Op vrijdagavond delen FC Den Bosch en Roda JC de punten in Stadion De Vliert. Beide ploegen verzuimden de kansen af te maken om de drie punten te bemachtigen. Zo eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

Het is vrijdagavond 20:00 en de bal is gaan rollen in Stadion De Vliert. In een rommelige openingsfase zoeken beide ploegen een opening , de eerste doelpoging van de wedstrijd komt op naam van Alberg. De speler van Roda JC zoekt de kruising op van het Bossche doel, maar de bal gaat een paar meter naast. Een grote kans volgt snel. Van Moorsel zet Trotman één-op-éen met keeper Muyters. De keeper van de uitploeg keert het schot van Trotman waarna de tweede doelpoging de paal raakt.

Een corner van Laukart zorgt voor gevaar in de zestien van de Limburgse bezoekers. De bal komt neer bij de tweede paal waar Van Moorsel met de binnenkant van zijn voet de bal net over de lat plaatst. Enkele minuten na de kans van Van Moorsel krijgt ook Roda JC een grote kans, Alberg probeert Van der Steen te verrassen met een laag schot in de korte hoek, maar de keeper van FC Den Bosch weert de bal af naar de zijkant. De bezoekers uit Kerkrade krijgen vlak voor rust een directe vrije trap die wordt genomen door Klaassen, maar de bal belandt via de muur over de achterlijn. In de daaropvolgende minuut geeft Laukart een voorzet waaruit een grote kans ontstaat voor Brouwers, maar de geschampte kopbal mist richting en belandt naast het doel. Na een avontuur van Danny Verbeek in de zestien belandt de bal op randje zestien meter bij Brouwers. De middenvelder verzuimt FC Den Bosch nog voor rust voor te zetten. We gaan rusten met een 0-0 stand.

De laatste twintig minuten van de wedstrijd zijn aangebroken. Verbeek legt de bal achter de verdediger waardoor Abdullahi doorgebroken richting keeper Muyters gaat. De aanname was niet optimaal waardoor Abdullahi achterhaal wordt door Werker en de loopactie uitloopt tot niks. Aanvoerder Verbeek speelt zich door middel van een schijnbeweging vrij en legt de bal voor bij de tweede paal, de bal wordt met de binnenkant van de voet gemist door Muyters. In de absolute slotfase van het duel belandt een schot van 25 meter van Velkov via de keeper op de paal. Dit is de laatste actie in het duel en het eindigt dan ook met 0-0.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan