Opnieuw gelijkspel FC Den Bosch

FC Den Bosch speelt gelijk in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Na 90 minuten komen beide ploegen niet tot scoren en daarmee eindigt de wedstrijd in 0-0.

Hoofdtrainer Erik van der Ven moest flink puzzelen om tot een opstelling te komen in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Wegens het heersende buikgriepvirus ontbraken Paco van Moorsel, Alexander Laukart en Ryan Trotman bij FC Den Bosch. Mede door de afwezigheid van dit trio mocht Rik Mulders zijn basisdebuut maken. Er waren ook basisplaatsen voor Ruben Rodrigues en Abdulsamed Abdullahi.

Den Bosch begon prima aan de wedstrijd, maar zag na ongeveer een kwartier Luuk Brouwers geblesseerd naar de kant gaan. De op het oog ernstige blessure leek zijn weerslag te hebben op het spel van de bezoekers. Go Ahead Eagles drong Den Bosch veelal terug op eigen helft wat resulteerde in veel verdedigen. Wouter van der Steen leek geklopt na een kopbal van Sam Beukema ware het niet dat Kevin Felida – die zijn 50e wedstrijd in het betaald voetbal speelde – zijn inzet van de lijn wist te koppen. De thuisploeg bleef de gevaarlijkste ploeg maar telkens wist het net niet het net te vinden of stond er een Bossche verdediger in de weg. Zo haalde FC Den Bosch de rust met een 0-0 stand.

Na rust herpakte FC Den Bosch zich en drong het wat meer aan. Tot kansen kwam het in eerste instantie nog niet. De Bossche ploeg bleef hard werken en verdedigde uitstekend waardoor de Eagles ook niet veel kansen kwamen en veel geduld moesten opbrengen. Dat lukte de ploeg niet altijd gezien het aantal gele kaarten wat er werd gepakt. Een schot van de ingevallen Jens van Son was het grootste Bossche wapenfeit. Den Bosch had de punten nog kunnen stelen maar de precisie in de eindfase ontbrak telkens. Toch stapten de Bosschenaren als morele winnaar van het veld, speelden voor de zevende keer gelijk en bleven voor de zesde keer achter elkaar ongeslagen.