FC Den Bosch al snel uit de beker

FC Den Bosch verliest met 3-0 in Spakenburg van IJsselmeervogels. In de 22e minuut werd Vaïsanen er met een rode kaart afgestuurd. De daaropvolgende penalty gaat erin en in de tweede helft gooit de thuisploeg de wedstrijd in het slot.

Het is dinsdagavond 19:45 en beide ploegen staan klaar om te starten aan de wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Scheidsrechter Perez fluit en de Bosschenaren starten de wedstrijd. FC Den Bosch begint scherp. Met veel intercepties en goede passes is het duidelijk dat FC Den Bosch niet aan half werk doet vanavond. Nadat de Bosschenaren het eerste kwartier veel de bal hadden, komt de thuisploeg uit hun schulp. Zij komen er af en toe gevaarlijk uit, maar Van der Steen hoeft niet in actie te komen.

Als in de 24e minuut Vaïsanen volgens scheidsrechter Perez een ovetreding maakt, geeft de scheidsrechter een rode kaart en penalty voor de thuisploeg. Ondanks dat Van der Steen in de goede hoek zit, gaat de bal erin. 1-0 voor de thuisploeg. FC Den Bosch heeft het lastig na het doelpunt. De thuisploeg probeert de Bosschenaren achteruit te drukken, maar het lukt niet om grote kansen te creëren. Net voor rust gaat FC Den Bosch op zoek naar de gelijkmaker. Abdullahi krijgt een kans, maar hij schiet deze in het zijnet.

De tweede helft begint met dezelfde namen als waarmee het geëindigd is in de eerste helft. Als de Bosschenaren op zoek zijn naar de gelijkmaker, straft de thuisploeg dat af. Na een snelle uitbraak schiet De Harder de bal onderkant lat achter Van der Steen, 2-0. De thuisploeg zet meteen door en treft een aantal keer de paal en de lat. In de 69e minuut is het wel raak en daar is de 3-0. Het bekeravontuur eindigt na een 3-0 nederlaag in Spakenburg.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan