FC Den Bosch verliest van Jong AJAX

Vrijdagavond 20.00, dat betekent tijd voor de aftrap. De Bosschenaren treden vandaag aan op Sportpark De Toekomst tegen Jong Ajax. Nadat scheidsrechter Gansner op zijn fluit blies, kon de wedstrijd beginnen. Jong Ajax domineert de wedstrijd vanaf het begin.

Na vijf minuten gespeeld te hebben, komt de thuisploeg al op voorsprong. Ekkelenkamp kon vrij inschieten vanaf de rand van het doelgebied. De bal verdwijnt in de linkeronderhoek en zo komt Jong Ajax op een 1-0 voorsprong. Kort na de openingstreffer is het FC Den Bosch met de kans. Rodrigues gaat via de linkerkant op het doel af, maar zijn schot verdwijnt in de handen van doelman Scherpen. Ook het tweede schot op doel van de thuisploeg verdwijnt achter Van der Steen. Na goed doorzetten van Kühn op de achterlijn verschalkt hij Van der Steen, 2-0. Na deze goal is het weer FC Den Bosch met een aardige kans. Van Moorsel schiet, Scherpen houdt tegen en Rodrigues kan niet bij de bal komen om deze in te tikken.

Na 25 minuten krijgt de thuisploeg een grote kans. Ekkelenkamp krijgt een goede voorzet en kan binnenkoppen, maar Van der Steen haalt de bal van de doellijn. In de 26e minuut komt Traoré in de positie om de bal langs Van der Steen te schieten, maar hij mikt de bal op de paal. Wederom Traoré met een grote kans, dit keer de linkervoet van Van der Steen in de weg. Net voor rust krijgt FC Den Bosch een grote kans. Een vrije trap van Abdullahi gaat maar nipt voor de goal langs. We gaan rusten met 2-0.

FC Den Bosch begint scherp aan de tweede helft. Zij zorgen voor het eerste gevaar uit een corner. Bij de eerste paal wordt de bal ingekopt door Vaisänen, maar de bal gaat net voorlangs. Nadat FC Den Bosch op zoek gaat naar de aansluitingstreffer, komt de thuisploeg bij de eerste aanval na rust direct op 3-0. Na de 3-0 blijft FC Den Bosch voetballen en kan Laukart uithalen. Hij schiet vanaf een meter of 20 in de handen van Scherpen. Ondanks dat Den Bosch niet slecht speelt, krijgt het ook de 4-0 te verwerken.Het laatste half uur speelt zich vooral af op het middenveld. FC Den Bosch zoekt naar een doelpunt, maar dat wil vooralsnog niet lukken. In de 76e minuut lukt het dan eindelijk. Rodrigues schiet de bal binnen en zet de stand op 4-1. FC Den Bosch zoekt ook naar het tweede doelpunt. Hierdoor krijgt Jong Ajax meer ruimte voorin. Dit leidt in de 80e minuut tot een schot van Brobbey, maar de inzet wordt gekeerd door Van der Steen. In de allerlaatste minuut kopt Traoré de 5-1 binnen. FC Den Bosch verliest met 5-1 op De Toekomst.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan