FC Den Bosch toont veerkracht tegen Excelsior

FC Den Bosch speelde zondagmiddag in een doelpuntrijkduel met Excelsior Rotterdam 3-3 gelijk. De thuisploeg kwam twee keer op achterstand. Mede door twee doelpunten van Rodrigues toonde Den Bosch veerkracht.

De bezoekers uit Rotterdam kenden een sterke openingsfase. Excelsior kreeg een vrije trap op een gevaarlijke positie. Oude Kotte nam de vrije trap en via Verhaar belandde de bal op de paal. Excelsior bleef aandringen en na een klutsbal schoot Rai Vloet de bezoekers op voorsprong. Het doelpunt van Excelsior had een positief effect op het spel van Den Bosch, want de thuisploeg vond steeds vaker de weg naar het doel. Een goed gecombineerde aanval zorgde voor het vijfde doelpunt van Ruben Rodrigues dit seizoen. De kansrijke openingsfase eindigde na de gelijkmaker van de thuisploeg. Na een half uur spelen legde scheidsrechter Gerrets de wedstrijd stil.

Na vijf minuten rolde de bal weer en een rommelige fase volgde. Na een botsing kwam Laukart ongelukkig ten val. De nummer zeven van Den Bosch verliet het veld op een brancard. In de eindfase van de eerste helft kreeg Rodrigues door een succesvolle actie van Van Moorsel de bal, het schot wat volgde stelde teleur. De eerste helft eindigde met een doelpunt. Moreira kreeg de bal op de linkerflank en wist de verre hoek te vinden. Zo stonden de bezoekers met rust 1-2 voor.

De tweede helft was net begonnen en Van der Steen keerde na één minuut een gevaarlijke kopbal van Omarsson. Het spel verplaatste zich snel naar het doel van Excelsior. Bouyaghlafen kreeg de bal aangespeeld in de zestien en werd onderuit gehaald, scheidsrechter Gerrets legde de bal op de stip. Deijl benutte de strafschop uitstekend en zo was het snel na rust alweer gelijk. FC Den Bosch was na de gelijkmaker steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Maar de eindpass miste telkens nauwkeurigheid, waardoor de thuisploeg niet gevaarlijk werd. Excelsior kwam er een paar keer wel gevaarlijk uit, maar testte Van der Steen nog niet. De tweede helft was halverwege toen Excelsior er wederom gevaarlijk uitkwam. De aanval verplaatste zich over de rechterflank, een strakke voorzet zorgde voor een open kans van Meijer en de nummer zeven benutte de kans en zette de bezoekers wederom op voorsprong.

FC Den Bosch zocht na het doelpunt van Meijer steeds vaker het doel van Excelsior op. Enkele mislukte afstandsschoten leidden de eindfase van de wedstrijd in. Van der Steen voorkwam dat de bezoekers hun voorsprong uitbreidde. De keeper van Den Bosch keerde de inzet van Omarsson. Den Bosch had veel de bal, maar had grote moeite met het creëren van kansen. Een vrije trap op de rand van de zestien werd gepakt door Van der Steen. De keeper wist snel de bal te verplaatsen naar de andere kant. Verbeek ontving de bal en wist met een voorzet bij de tweede paal Rodrigues te bereiken. De nummer 20 benutte de kans en wist zo de stand door middel van een kopbal weer gelijk te trekken. Een onrustige slotfase met een paar goede ingrepen van Van der Steen leverde geen doelpunten meer op. Het duel eindigde met een 3-3 gelijkspel.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan