Interview met ervaren Jens van Son van FC Den Bosch

Foto: Kees Vos Fotografie

Met Jens van Son in de line-up kent FC Den Bosch een prachtige serie. De Brabander stond eind november tegen Almere City FC voor het eerst deze competitie in de basis. Drie zeges en een gelijkspel volgden. “We spelen als team gedisciplineerd’’, verklaart de oudste speler van de Bossche selectie (32), die opvallend ook in zijn drie invalbeurten in de KKD nog niet verliezend het veld afstapte.

Jens, hoe heb je de eerste zege van FC Den Bosch ooit afgelopen vrijdag bij NAC Breda beleefd?
“Het was een geweldige overwinning. We wisten dat er wat mogelijk was, omdat we zelf een stijgende lijn te pakken hebben en NAC een moeilijke fase doormaakt. Twee perfect uitgevoerde aanvallen zorgden voor de doelpunten. Buiten één fase in de eerste helft hebben we als team heel gedisciplineerd gespeeld. Het gevoel in het veld was ook dat we het niet meer zouden weggeven.”

Sinds 22 november sta je in de basis en pakte de ploeg tien punten uit vier wedstijden.
“Dat voelt echt heel goed. Ik heb het idee dat ik steeds beter in mijn ritme kom. Ik ga er alles aan doen om dit na de winterstop door te trekken en met het team de Play-Offs te bereiken.”

Je hebt je teruggeknokt in de basis, nadat je eerder dit seizoen mocht vertrekken.
“Na de afgeketste overname ging ik er vanuit dat ik, als één van de oudere spelers, een rol zou gaan krijgen in het jonge team. Daarom kwam de boodschap dat ik mocht vertrekken nogal rauw op m’n dak. Ik had het echt niet zien aankomen. Toen ik van de grootste verbazing bekomen was, ben ik gaan kijken naar andere opties. Maar doordat ik zolang geblesseerd was geweest, viel het niet mee om een nieuwe club te vinden. Ondanks mijn plek op de tribune heb ik in die periode zo goed mogelijk getraind. Mede daardoor heb ik mijn plaats in de selectie teruggekregen.”

Hoe lang heb je er uitgelegen door de enkelblessure die je eind seizoen 2017-2018 opliep?
“Een dik jaar. Echt fit of pijnvrij heb ik me het hele afgelopen seizoen helaas niet gevoeld. De gedachte dat het nooit meer over zou gaan, speelde regelmatig door mijn hoofd. Gelukkig deed afgelopen zomerstop rust mij goed.”

Jong PSV lijkt op papier te pakken. Wordt het ook echt zo’n ‘makkie’?
“Zeker niet. PSV staat dan misschien laag op de ranglijst. Het is en blijft een club waar de grootste talenten van Nederland voetballen. Maar als wij de wedstrijd volwassen spelen, moeten we een goed resultaat kunnen boeken.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen