Ruime overwinning voor Bossche Basketballers

Heroes Den Bosch maakte van meet af aan duidelijk dat er voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball niets te halen viel in de Maaspoort. Via een ruststand van 43-27 werd het uiteindelijk 91-62.

Intensiteit
Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en die intensiteit zou de eerste twee kwarten zeker niet verdwijnen. Tot 6-6 ging het redelijk gelijk op, een driepunter van Henry Caruso gaf Heroes Den Bosch een 9-6 voorsprong. Austin Lawton kon voor Feyenoord meteen wat terugdoen, maar de 7-0 run van Heroes Den Bosch daarna betekende het eerste gaatje in deze wedstrijd, 16-8. Heroes Den Bosch hield het verschil, mede door sterk defensief spel vast tot het einde van het kwart, 19-11.

Gat wordt groter
Henk Norel mocht in het 2e kwart dan eindelijk zijn langverwachte debuut maken in de Maaspoort. In Jeroen van der List had hij meteen een prima tegenstander, getuige de duels die ze samen uitvochten in de eerste 4 minuten van dit kwart. Ondertussen kroop Feyenoord puntje voor puntje naar Heroes Den Bosch toe en via Van der List, Coen Stolk en Mack Bruining was het verschil na een kleine vijf minuten nog maar 2 punten, 22-20. Elijah Wilson liet zich even zien en via een driepunter en een and-1 stond er 1 minuut later een 28-22 score op het bord. Henry Caruso scoorde 30-22, waarna na een rommelige fase Michael Kok een persoonlijke fout maakte, Thomas van der Mars een onsportieve en Toon van Helfteren een technisch kreeg. Dit allemaal na 1 verdedigende actie van Thomas van der Mars. Wilson benutte de ene vrije worp, van der Mars ook zijn 2 en voor Feyenoord wist Lawton er 1 uit 2 te scoren. Toen de kruitdampen ietwat opgetrokken waren, was de stand 35-23 en kon Heroes Den Bosch verder werken aan de voorsprong. Siyani Chambers, van der Mars en Wilson zorgden er uiteindelijk voor dat de ruststand uitkwam op 43-27.

Team effort
Ook het 3e kwart ging met 8 punten voordeel naar Heroes Den Bosch toe. Na 19-11 en 24-16 werd het in dit kwart 22-14 voor de thuisploeg, die daarmee de wedstrijd definitief in het slot gooide. Quentin Snider mocht het kwart voor Feyenoord scorend openen, Wilson, Caruso en een driepunter van Krill zorgden er daarna voor dat de voorsprong van Heroes Den Bosch steeds groter werd. Een sterk spelende Norel en met passes strooiende Elijah Clarance (alsmede een spetterende dunk) zorgden er beiden voor dat Feyenoord geen schijn van kans had om ook maar iets aan de achterstand te doen. Caruso tekende met een driepunter voor 61-39, Norel met een hookshot voor 63-39 en toen Clarence de 65-39 binnendunkte was de wedstrijd al compleet gespeeld. Bruining mocht het kwart voor Feyenoord beëindigen met een jumper, 65-41.

Rustig slot
Seger Bonifant opende voor Heroes Den Bosch, waarna Bruining, topscorer van de avond met 15 punten, 67-43 liet noteren. Clarance was nog steeds goed op dreef en zijn driepunter, met nog 8 minuten op de klok, gaf Heroes Den Bosch een voorsprong van 27 punten. Toen even later Bonifant ook een bommetje dropte, stond het grootste verschil van deze wedstrijd op het bord, 79-47. Heroes Den Bosch kon de wedstrijd rustig uitspelen, maar de dadendrang van de Bosschenaren was nog niet voorbij. Austin Lawton en Snider deden met sterke scores wat terug, maar dat deed Heroes Den Bosch geen pijn meer. Het slotakkoord was voor Norbert Thelissen, die een driepunter over Brandwijk heen scoorde en voor Bruining die met een driepunter de einstand op 91-62 bepaalde.

Heroes Den Bosch zag een halve minuut voor het einde Clarance van het veld strompelen met een, zo leek het, kuitblessure. Bij Heroes Den Bosch kwamen maar liefst 5 spelers in de dubbele cijfers deze avond, bij Zeeuw en Zeeuw Feyenoord waren dat er drie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan