FC Den Bosch verliest thuis van Almere City

Het thuisduel van FC Den Bosch tegen Almere City FC is met 1-2 verloren gegaan. De ploeg van Erik Van der Ven kwam snel op voorsprong, maar de drie punten konden in De Vliert niet veilig worden gesteld. Een gelijkmaker voor rust en de 1-2 in de tweede helft deed Den Bosch de das om.

Met het oog op de Play-Offs was de wedstrijd van vrijdagavond cruciaal. Met winst op de bezoekers zou FC Den Bosch de ploeg voorbij gaan in het klassement. Met deze instelling ging de ploeg van Erik Van der Ven ook het veld op. Al snel werden de eerste corners afgedwongen en werd door een vrije trap van Verbeek het eerste gevaar gesticht. Het duurde dan ook niet lang en de thuisploeg wist het net te vinden. Na een aangesneden corner kopte Van Der Velden FC Den Bosch na vijf minuten op voorsprong. Na de vroege voorsprong van de thuisploeg werd het rommeliger aan beide kanten, hoewel FC Den Bosch tot dat moment misschien wel de beste twintig minuten van het seizoen op de mat legde. Toch kreeg ook Almere een eerste kans. Een hard afstandsschot van Blackson vond de onderkant van de lat. Gevaar vanuit de rebound werd voorkomen door Van Der Steen. Een tweede kans voor de bezoekers volgde snel en mondde uit in een doelpunt. Hammouti gaf aan de rechterzijde van het veld een lage voorzet in de zestien, deze werd van dichtbij binnen getikt door Kaandorp.

Een onstuimige fase in de wedstrijd volgde. Na een verlengde voorzet van Ahannach, die werd gepakt door Van Der Steen, vond Den Bosch ook meer de aanvallers. Een strakke voorzet van Deijl kwam achter Laukart terecht. De nummer zeven van Den Bosch probeerde het nog achter het standbeen, maar de poging mocht niet baten. Beide ploegen werden verder niet meer gevaarlijk en zo gingen we rusten in Stadion De Vliert met een 1-1 gelijkspel.
Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Ditmaal was het de uitploeg die goed begon. De bezoekers probeerden meerdere malen Van Der Steen onder vuur te nemen, maar de Bossche verdediging voorkwam een achterstand. Door het aanvallende spel van Almere City FC lag er in de omschakeling ruimte voor Den Bosch. Die werd in de openingsfase van de tweede helft amper benut. Na deze openingsfase kwam de thuisploeg steeds meer aan spelen toe. Dit zorgde ook voor de eerste grote kans van de tweede helft. Een dribbel van Verbeek werd onderschept en kwam voor de voeten van Rodrigues. De Portugees mistte rakelings het doel van Smits. Ook de volgende kans kwam op de naam van Rodrigues. Dit keer was zijn afstandsschot minder dreigend. Na een gevaarlijke fase van Den Bosch kwamen de bezoekers voor het eerst in de tweede helft er gevaarlijk door. Een schot van dichtbij door Verheydt werd nog knap gekeerd door Van Der Steen, maar leidde uiteindelijk toch tot een doelpunt. Na de redding van Van Der Steen gaf Verheydt voor, de bal wordt van dichtbij ingekopt door Efmorfidis.

Zo keek Den Bosch een halfuur voor tijd aan tegen een 1-2 achterstand. Na de goal van Efmorfidis wist de thuisploeg snel een kans te creëren. Een voorzet van Deijl kon net niet worden binnen getikt door Marques. Snel daarop kregen de bezoekers een grote kans om de marge op 2 te zetten. Na een loopactie in de zestien schoot Efmorfidis in de korte hoek. Van Der Steen had met een knappe reflex een antwoord. Een slotoffensief van de thuisploeg liet lang op zich wachten en de vraag was dan ook of FC Den Bosch nog een kans kreeg op de gelijkmaker. Dit was niet het geval en de winst voor Almere City kwam niet meer in gevaar. Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-2 verlies. Het gat met Almere City is nu zes punten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan