Aanvoerder FC Den Bosch vertrekt naar De Graafschap

Foto: Kees Vos Fotografie

FC Den Bosch-aanvoerder Danny Verbeek verkast naar Doetinchem. De 29-jarige aanvaller zet zijn carrière voort bij De Graafschap, waar hij een driejarig contract tekende.

Met de Superboeren denkt Verbeek meer kans te maken op promotie naar de Eredivisie. De Bosschenaar in blauw en wit vertrekt met een bezwaard hart uit De Vliert. “Sportief- en financieel is dit een stap vooruit. Ik was graag bij FC Den Bosch gebleven, maar deze kans kan ik niet laten schieten.”

Er werd onder de achterban al gevreesd dat je zou vertrekken, nadat FC Den Bosch zich genoodzaakt voelde jouw aflopende contract (pro forma) aan te zeggen. Wat maakt dat je er met Den Bosch niet bent uitgekomen?
“De aanzegging was inderdaad pro forma en we waren al voor de corona-crisis informeel met elkaar in gesprek over contractverlenging. In eerste instantie met Bert Ruijsch en later met Jan Gösgens. Zij hebben vanaf het begin gezegd dat FC Den Bosch graag wilde dat ik zou blijven, maar ook dat een nieuw contract onder dezelfde voorwaarden als mijn huidige contract, moeilijk zou worden. Dat wist ik en ik was ook bereid om water bij de wijn te doen. Vooral omdat we ook voorbij mijn actieve carrière hebben gekeken. Dus naar wat ik in de toekomst bij FC Den Bosch zou kunnen doen. Verder dan oriënterende gesprekken is het alleen nooit gekomen. FC Den Bosch maakte geen haast met een concreet aanbod. Tot op bepaalde hoogte had ik er begrip voor dat de club af wilde wachten hoe de corona-crisis zou verlopen, maar ik vond de berusting in die situatie ook lastig. Per 1 juli zou mijn contract eindigen en het is voor iedereen een onzekere tijd. Dat begon te schuren. In de tussentijd hadden zich meerdere, interessante clubs gemeld bij mijn zaakwaarnemer. Dat heb ik ook aan FC Den Bosch laten weten. FC Den Bosch bleef echter bij het standpunt dat de club nog niet kon en wilde bewegen.”

Hoe moeilijk was die keuze? En wat maakte dat je uiteindelijk voor De Graafschap hebt gekozen en niet voor één van de andere clubs die je ook wilden contracteren?
“Die keuze om FC Den Bosch te verlaten was heel moeilijk. In eerste instantie ben ik ook alleen met andere clubs gaan praten om mijn opties open te houden. Uiteindelijk wilde ik niet langer wachten, omdat ik bij De Graafschap perspectief zag en de club voelde als een warm welkom. Als de corona niet had toegeslagen, hadden ze komend seizoen waarschijnlijk al in de Eredivisie gespeeld. Ik denk dat De Graafschap de zaken sportief en organisatorisch uitstekend voor elkaar heeft. En iedereen weet dat de achterban fanatiek en trouw is. De Vijverberg is een heerlijk stadion om in te voetballen, want de sfeer is er altijd goed. Ik zal De Vliert, en vooral het unieke geluid van de M-Side, echt wel gaan missen, maar ik heb de laatste weken ook ontdekt dat mijn sportieve ambities niet meer zo goed passen bij de koers van FC Den Bosch. Dan wordt een naderend einde wel enigszins verzoenbaar, al had ik het graag anders gezien.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen