Grote nederlaag voor FC Den Bosch

Op de avond dat het besluit werd genomen om de betaald voetbal stadions voor minimaal drie weken te sluiten, speelde FC Den Bosch voorlopig voor de laatste keer een competitiewedstrijd met publiek. In Velsen trad de ploeg van hoofdtrainer/coach Erik van der Ven aan tegen Telstar. Het werd een avond om snel te vergeten.

Het frivool voetballende Den Bosch van de afgelopen wedstrijden leek een dag vrijaf te hebben genomen. Telstar kwam op alle vlakken beter uit de startblokken en troefde de Bosschenaren op felheid af. Binnen het halfuur keek Den Bosch al tegen een 2-0 achterstand aan door twee treffers van debutant Sebastian Soto. Het duurde welgeteld 45 minuten voordat FC Den Bosch voor het eerst in de buurt van het doel van Telstar kwam. Hornkamp kopte op slag van rust over.

Ook de Velsense thee had een weinig energiek effect op de Bossche ploeg. Binnen twee minuten na rust knikte oud-Bosschenaar Glynor Plet zijn team op 3-0. Het vertrouwen groeide met de minuut bij de thuisploeg. Ilias Bronkhorst pegelde twintig minuten in de tweede helft een vrije trap snoeihard achter Wouter van der Steen. Ook invaller Gyliano van Velzen liet enkele minuten later de Bossche doelman kansloos en tekende voor de 5-0. De eer van FC Den Bosch werd elf minuten voor tijd gered door Jizz Hornkamp. Het slotakkoord kwam op naam van opnieuw Ilias Bronkhorst. Hij schoot van dichtbij de 6-1 eindstand op het bord.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan