FC Den Bosch verliest derby van TOP Oss

Een derby tussen FC Den Bosch en TOP Oss zonder publiek mag tamelijk surrealistisch genoemd worden. Toch wisten onze fans voorafgaand aan het duel nog hun stempel te drukken door de selectie uit te zwaaien onder begeleiding van vuurwerk.

Het belang van deze wedstrijd werd hiermee nog maar eens duidelijk gemaakt. De afloop na 90 minuten voetbal is er eentje om snel uit het geheugen te wissen. Oss hield de punten in eigen stad en trok met een 2-0 overwinning aan het langste eind.

Den Bosch is de gehele wedstrijd geen moment in haar spel gekomen. Binnen het half uur wist de thuisploeg al meerdere mogelijkheden op de openingstreffer te creƫren en raakte het via een vrije trap van Rommens de lat. Met name doelman Wouter van der Steen onderscheidde zich met enkele puike reddingen. Mede daardoor leken de Bosschenaren zonder tegendoelpunt de rust te gaan halen. Toch kreeg het in de laatste speelminuten van de eerste helft de deksel op haar neus. Mart Remans schoot Oss op een 1-0 voorsprong.

Direct na rust werd de achterstand groter. Kyvon Leidsman verdubbelde de score (2-0) voor Oss na een individuele actie die Brem Soumaoro niet onschadelijk wist te maken. Na de snelle treffer probeerde Den Bosch op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer, maar tot echt grote kansen kwam het niet. De grootste kans was nog voor de ingevallen Ryan Trotman, die oog-in-oog met keeper Geens de bal gestopt zag worden door de doelman.

Lange tijd om te treuren is er niet. Aanstaande vrijdag staat er opnieuw een wedstrijd op het programma. Dit keer komt Excelsior Rotterdam op bezoek in De Vliert.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan