Open dag Villa den Harten in Den Bosch

Foto: Ingrid Mejan

In het voormalige klooster ‘De Heilige Harten’ is een fijne, waardige en liefdevolle plek om te wonen gerealiseerd voor mensen met dementie. Het klooster was tot voor kort nog in gebruik door de paters van de Heilige Harten en ligt middenin een levendige woonwijk, vlakbij Stadion de Vliert. De 26 appartementen zijn circa 28 m2 tot 42 m2 groot en zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer. Enkele appartementen zijn geschikt voor echtparen. De bewoners kunnen samen genieten in de gemeenschappelijke ruimtes, daar wordt samen gegeten, worden activiteiten georganiseerd en wordt de Brabantse gezelligheid gecreëerd. De woonkamer biedt tevens toegang tot de mooi aangelegde tuin met gezellige zitjes en een besloten karakter. De zorgvilla opent medio april haar deuren.

Open dag 18 en 19 maart

Wilt u de zorgvilla zelf komen bewonderen? Dat kan. Op 18 en 19 maart organiseert Villa den Harten een open dag. Verderop in dit artikel leest u hier meer over.

Impressie inrichting zorgvilla’s van Stepping Stones

Belevingsgerichte zorg

Villa den Harten is onderdeel van Stepping Stones, een organisatie met zorgvilla’s door het hele land waar ouderen met dementie een fijne, waardige en liefdevolle plek vinden om te wonen. Aukje Stellinga, locatiemanager Villa den Harten, vertelt: “Typerend voor de zorgvilla’s van Stepping Stones is het familiegevoel waardoor bewoners zich direct thuis voelen. Dag en nacht organiseren we zorg op maat, waarbij de mogelijkheden centraal staan en we vooral kijken naar wat bewoners wél kunnen en willen. Belevingsgerichte zorg dus. Dat begint met een goede vertrouwensband tussen bewoners en zorgmedewerkers. We leren de bewoners echt kennen door ons te verdiepen in hun levensloop, levenservaring, hobby’s en interesses. Ook familie speelt hier een belangrijke rol in. Hierdoor kunnen we rekening houden met persoonlijke wensen en gewoontes. Slaapt iemand graag uit? Geen probleem. Liever ’s avonds douchen dan in de ochtend? Dan maken we daar tijd voor. Zo houdt iemand de regie over zijn eigen leven. De wensen en behoeften van de bewoners zijn het uitgangspunt. Samen kijken we wat er mogelijk is. We creëren een warme en veilige omgeving, waar ook familie zich thuis voelt. Waar zij de zorg met een gerust hart kunnen overdragen aan het zorgteam, dat zich met hart en ziel inzet voor hun dierbare.”

Bezoek locatiemanager Aukje Stellinga tijdens de bouw

Volop activiteiten

Naast de dagelijkse gang van zaken, waaronder het huishouden, de zorgverlening en eet- en drinkmomenten, vinden er straks ook volop activiteiten plaats in Villa den Harten. Allemaal afgestemd op de behoeften van de bewoners. Denk aan creatieve activiteiten en muzikale activiteiten, maar ook aan geheugenspellen en culinaire activiteiten. Daarbij wordt rekening gehouden met de wensen van de bewoners.

Kom naar de open dag op 18 of 19 maart!

Sfeer proeven bij Villa den Harten? Kom naar de open dag op vrijdag 18 of zaterdag 19 maart. Er is dan volop gelegenheid om de locatie de bewonderen, het zorgteam te ontmoeten én al uw vragen te stellen. Tussen 10:00 en 15:00 uur worden er rondleidingen verzorgd in kleine groepjes. U kunt zich hiervoor vooraf inschrijven via www.steppingstones.nl/villa-den-harten of telefoonnummer 085 – 808 7299. Van 15:00 tot 18:00 is er ook vrije inloop. U hoeft zich hier niet voor in te schrijven. Het adres van Villa den Harten is 53RD Welsh Divisionplein 3 – 5213 JB Den Bosch.

Kunt u niet op één van de open dag dagen? Plan dan een andere moment in via www.steppingstones.nl of neem contact op met locatiemanager Aukje Stellinga via [email protected] of telefoonnummer 06 – 28 94 14 85.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Stepping Stones

Reacties

Cookieinstellingen