Mediaton en zo: Een oplossing bij een conflict

Foto: Mediaton en zo

Mediaton is een vorm van conflictoplossing waarbij partijen onder begeleiding van de mediator naar een oplossing zoeken.

“Het starten met arbeids-en familie Mediation is voor mij een logische stap geweest nadat ik slechte Mediation ervaringen heb opgelopen waardoor ik met vraagtekens achterbleef. Het is een belangrijk proces dat alle aandacht verdiend, een goede voorbereiding is net zo belangrijk als het Mediation-gesprek zelf. In Nederland is een gang naar de rechtbank niet alleen kostbaar er volgt ook altijd een uitspraak, een door de rechtbank opgelegde beslissing. ”Vertelt eigenaresse Harriët van der Struijk die al ruim drie jaar ervaring heeft in deze branche.

Mediaton
Mediation heeft als voordeel dat beide partijen zelf naar een oplossing kunnen zoeken die voor hen beide acceptabel is; daardoor wordt de oplossing ook door beide partijen” gedragen”.  Gelukkig zien tegenwoordig steeds meer ouders de noodzaak van een goed ouderschapsplan en gaan oplossingen zoeken in overleg, dat kan ook buiten de geijkte paden, door middel van Mediation beslis je immers samen. Na een moeilijke beslissing van het uit elkaar gaan, kan Mediation rust creëren zodat er ruimte blijft om je rol als  ouder te blijven vervullen, je komt elkaar in de toekomst immers nog tegen bij een zwemwedstrijd of diploma uitreiking.

Maar ook bij een onenigheid over een erfenis, zakelijke verdeling, eigenlijk bij elk conflict kan Mediation een bijdrage leveren om tot een oplossing te komen. Meer informatie op website

Harriët van der Struijk
Runsdijk 14
5296KN Esch
Tel: 06-46021973

Reacties