Hoe staat het met de 1,7 miljoen die per abuis naar Eindhoven zijn gegaan in plaats van naar ’s-Hertogenbosch?

Foto: D66 's-Hertogenbosch

Begin juni 2024 werd bekend dat er na een aantal jaren een vergissing is ontdekt: regio Eindhoven kreeg 1,7 miljoen euro voor vrouwenopvang die bedoeld was voor vrouwenopvang in regio ’s-Hertogenbosch. Hierover stellen wij vragen aan het college want de verbouwing van de vrouwenopvang ’s-Hertogenbosch is in volle gang en hiervoor is eind 2022 nog extra krediet aangevraagd.

Bij deze verbouwing van de vrouwenopvang worden de huisvestingsmogelijkheden voor gezinsopvang (door huiselijk geweld) geoptimaliseerd naar de behoefte van nu (zelfstandig wonen) om vrouwen en hun kinderen goed en zo snel mogelijk te laten herstellen. De totale kosten voor de verbouwing van de vrouwenopvang zijn geraamd op ruim 4 miljoen euro.

Wij vragen ons af de gemeente deze fout had kunnen voorkomen en of de verwachting leeft dat een dergelijke fout op andere terreinen misschien ook zou kunnen voorkomen. Verder vragen wij ons af of geborgd is dat een dergelijke fout niet meer voor kan komen en of het geld ook terugvloeit naar de vrouwenopvang, daar waar het geld oorspronkelijk voor bedoeld was. Raadslid Vivian Muller-Laumans: “Nu is er in ‘s-Hertogenbosch ongeveer 1,7 miljoen euro uit de reserve van het Sociaal & Zorgfonds gehaald om de verbouwing vrouwenopvang mogelijk te maken, dat was anders niet nodig geweest.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen