Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. FC Den Bosch zal volgens deze concept planning gelijk starten met een Brabantse derby uit bij FC Eindhoven op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Op 16 augustus om 20.00 uur ontvangen ze Jong AZ voor hun eerste thuiswedstrijd.

Gemiddelde kosten Brabants graf gestegen naar € 2.640

Ruim twee derde van de Nederlanders kiest tegenwoordig voor cremeren. De redenen zijn divers, maar er is weinig kennis bij Nederlanders over de financiële consequenties van de keuze voor (de locatie van) begraven of cremeren. Gemiddeld betalen we in Noord-Brabant €2.640 (2023: €2.114) voor een eenpersoons particulier graf op een begraafplaats. Voor een crematie met gebruik van de aula betalen we in de provincie gemiddeld €1.706 (2023: €1.627). Prijzen verschillen per gemeente en locatie nogal van elkaar. Gemiddeldes in de rest van ons land komen uit op €3.708 voor een graf en €1.646 voor een crematie. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het jaarlijkse onderzoek van Monuta naar graf- en crematiekosten onder 1.419 begraafplaatsen en 116 crematoria. In de grafkostenmeter van Monuta zijn lokale prijzen gemakkelijk te vinden.

Samenwerking vaatchirurgen Bernhoven en Jeroen Bosch Ziekenhuis

De komende jaren neemt het aantal patiënten met een vaatprobleem in de regio Noordoost-Brabant met 10 tot 15% toe. Om patiënten in de toekomst kwalitatief goede vaatzorg te kunnen blijven bieden, moeten de beschikbare zorgprofessionals en middelen op een slimme manier worden ingezet. Vandaar dat de vaatchirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Bernhoven intensief gaan samenwerken. Recent zetten zij hiervoor de eerste stap en tekenden zij een intentieverklaring.