Baby geboren? Maak kans op een Geboorteboom

23 jul , 7:46 Nieuws
foot 3289319 1280
Op 21 juli 2024 bestaat Staatsbosbeheer precies 125 jaar. Al meer dan een eeuw waakt de organisatie over de bomen, bossen en andere natuurgebieden in Nederland. Dit doet Staatsbosbeheer niet alleen voor planten en dieren, maar ook voor mensen, met een speciale focus op de jongere generaties.
Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum geeft Staatsbosbeheer Nederland 125 nieuwe bomen cadeau. Deze bomen zijn bedoeld voor gezinnen die op of na 21 juli 2024 een baby hebben gekregen.
De gelukkige ouders kunnen samen met hun pasgeboren kind in het najaar een Geboorteboom planten in een van de Geboortebossen die Staatsbosbeheer in samenwerking met Stichting Nationale Boomfeestdag heeft opgezet.
Voor deelname kunnen ouders een scan van het geboortekaartje e-mailen naar [email protected] of per post sturen naar Staatsbosbeheer 125 jaar, t.a.v. Stichting Nationale Boomfeestdag, Postbus 330, 5000 AH Tilburg.
De eerste 125 inzenders ontvangen een kortingscode om een Geboorteboom te bestellen en te planten tijdens een plantdag in een van de Geboortebossen: Geboortebos Waalbos in Ridderkerk (Zuid-Holland), Geboortebos Kinderbomenbos in Benthuizen (Zuid-Holland), Geboortebos Rheezerveen in Rheezerveen (Overijssel), Geboortebos Park Zwanenburg in Zwanenburg (Noord-Holland) of Geboortebos gemeente Meierijstad nabij Schijndel (Noord-Brabant).
Inschrijven kan via de website, waar ook de plantdagen voor elk Geboortebos te vinden zijn. Drie weken voor de geplande plantdag ontvangen de deelnemende ouders een uitnodiging van Stichting Nationale Boomfeestdag om hun Geboorteboom te planten. Broertjes, zusjes en grootouders zijn van harte welkom om te helpen.
Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen of de website bezoeken.