Opera op de Parade keert terug met openluchtvoorstelling A Midsummer Night’s Dream en Dream Along

Foto: Bjorn Prins

Op donderdag 23 juni zijn Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade eindelijk weer te gast op Opera op de Parade. In samenwerking met de gemeente ‘s-Hertogenbosch en het Internationaal Vocalisten Concours, en met steun van diverse sponsoren en fondsen, presenteren zij gezamenlijk een openluchtversie van Benjamin Brittens opera ‘A Midsummer Night’s Dream’. Op vrijdag 24 juni wordt Opera op de Parade afgesloten met een ‘Dream Along’: het eerste ‘meeneurie-concert’ ter wereld.

Opera op de Parade 2022
Sinds de eerste editie in 2007 is Opera op de Parade in ‘s-Hertogenbosch een fenomeen. De partners Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade vonden elkaar in de wens om een zo breed mogelijk publiek van alle leeftijden, op een laagdrempelige manier, kennis te laten maken met klassieke muziek en opera. Dit jaar is gekozen voor een opera in een ‘midzomernacht’ in de openlucht. Naast Opera op de Parade vindt er jaarlijks de populaire Opera Sing Along’ plaats. Maar omdat zingen in grote gezelschappen nog steeds riskant is met het oog op corona wordt er speciaal voor deze editie een Dream Along’ ontwikkeld: het publiek kan wegdromen bij bekende, klassieke symfonische muziek en neuriet mee met de operazangers op het podium.

A Midsummer Night’s Dream
Tussen schemering en dageraad verandert het koninkrijk van Feeënkoning Oberon in een speelveld voor de liefde. Met een druppel toversap beïnvloedt Oberon het liefdesleven van zijn onderdanen en echtgenote Titania. Verliefdheid, ontrouw, extase, verdriet en verzoening vullen de nacht. De diepste verlangens en angsten worden in deze opera blootgelegd, en de ingehouden stijlbeheersing van Britten maakt uiteindelijk een ongehoorde uitspatting in het bos mogelijk. Regisseur Ola Mafaalani ontdekt de sensualiteit in deze partituur en gooit de remmen los. Het theater van Mafaalani is een feest voor de vijf zintuigen: niet alleen ogen en oren, maar ook de tast, reuk en smaak worden gefêteerd. De hoofdrollen worden vertolkt door de Belgische countertenor Jan Wouters als Oberon en de Sloveense sopraan Kristina Bitenc als Titania. De muziek is onder leiding van Karel Deseure. A Midsummer Night’s Dream is een coproductie van Opera Zuid met Female Economy in samenwerking met Amaro Creative Industries.

Opera op de Parade vindt donderdag 23 en vrijdag 24 juni plaats onder de rook van de Sint Jan op de Parade in ’s-Hertogenbosch. Het operafestival is gratis toegankelijk en een initiatief van Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade in samenwerking met Internationaal Vocalisten Concours en Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Ga voor meer informatie over Opera op de Parade naar www.operaopdeparade.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen