112

Man verdrinkt in de Maas

Foto: Pixabay

Een 49-jarige man is maandagmiddag verdronken in de Maas bij Den Bosch. Duikers van de brandweer haalden het slachtoffer uit de rivier langs de Maasboulevard. Reanimatiepogingen mochten niet meer baten. De officier van dienst van de brandweer meldt dat de Bosschenaar waarschijnlijk achter een hond aan het water in is gesprongen.

Bij de politie en brandweer kwam rond 17.00 uur de melding binnen dat iemand in de Maas was gesprongen, maar niet uit het water is gekomen. ,,Volgens de melder sprong de man achter een hond aan die in de rivier sprong”, zegt de officier van dienst van de brandweer langs de kant van de Maas. In de Maas staat volgens de brandweer een ‘behoorlijke stroming’.

De politie gaat ervan uit dat het slachtoffer achter zijn eigen hond aan is gesprongen tijdens een uitlaatronde. Een omstander die dat zag heeft vervolgens de brandweer gebeld. Voor de man werd snel een traumahelikopter opgeroepen, die aan de rand van de boulevard landde. Bij een eerste zoektocht langs de rivier werd niemand aangetroffen, waarop rond 17.30 uur een zoekactie werd gestart.
“Collega’s gaan flink zoeken in een groot gebied”, meldde een politiewoordvoerder op dat moment. Over een lengte van honderd meter doorzochten twee duikers van de brandweer het water. De zoektocht trok veel bekijks van tientallen omstanders. Ook moest een kudde koeien worden weggejaagd om hulpdiensten de ruimte te geven. Volgens de politie werd ‘met man en macht’ gezocht.
Bron: BD.nl
Cookieinstellingen