112

Station Den Bosch ontruimd vanwege verdacht pakketje

Vanwege de vondst van een verdacht pakketje is een deel van station Den Bosch woensdagochtend ontruimd. Het bleek vals alarm. Iemand had een lege rugzak achtergelaten. Een deel van het treinverkeer lag tijdelijk stil richting Eindhoven. Er reden nog wel treinen vanaf andere perrons richting Utrecht en Tilburg.

Aan de achterkant van het station werd de toegang voorzien van markeringslint. Twee agenten hielden mensen tegen en legden uit dat de doorgang mogelijk was via een nabijgelegen tunnel. Volgens officier van dienst is de zwarte rugzak gevonden bij spoor 6. ,,We hebben hem voorzichtig geopend en gezien dat er niets bijzonders in zit”, aldus de officier van dienst. Volgens hem waren in totaal zo’n vijftien agenten op de been.

Het station is rond 09.10 uur weer vrijgegeven.

Wat gebeurt er met de rugzak?
De politie bekijkt camerabeelden om te zien hoe de rugzak op het perron is terechtgekomen. ,,Het kan iets heel onschuldigs zijn”, zegt een politiewoordvoerder. ,,Dat iemand hem vergeten of verloren is. Maar we willen natuurlijk wel uitsluiten dat dit niet expres is gedaan. Daarom doen we onderzoek.”De rugzak wordt waarschijnlijk naar de verloren voorwerpen gebracht of mogelijk zelfs weggegooid. ,,Dat ligt aan de uitkomst van het onderzoek.”

Bron: BD.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen