112

Grote vlammen slaan uit autoschadebedrijf

Bij autoschadebedrijf Jos van Veldhoven aan de Nijverheidsstraat in Kerkdriel is dinsdagavond een zeer grote brand uitgebroken. De vlammen slaan metershoog uit het pand en er is sprake van forse rookontwikkeling. Ook een naastgelegen sportschool is zwaar getroffen. ‘Houd ramen en deuren dicht’, adviseert de Veiligheidsregio aan omwonenden.

De brand ontstond rond 21.40 uur. In het gebouw waar het autoschadebedrijf is gehuisvest, zitten een aantal andere bedrijven. De brandweer probeert met man en macht te voorkomen dat die zaken in vlammen opgaan. Het autoschadebedrijf is waarschijnlijk grotendeels verwoest en sportschool NC Fit lijkt zwaar te zijn getroffen.

Er zou sprake zijn van forse rookontwikkeling, mede ontstaan door autobanden die in brand zijn gevlogen. De veiligheidsregio adviseert omwonenden om
ramen en deuren te sluiten. Ruim dertig brandweervoertuigen uit Gelderland-Zuid bestrijden de brand, die rond 01.00 ’s nachts nog niet onder controle is. De brandweer uit Den Bosch is ter ondersteuning aanwezig met een ladderwagen.

Ook W&M Banden is onderdeel van het bedrijfsverzamelgebouw, maar die zaak lijkt minder schade te hebben opgelopen. Sportschool NC Fit loopt in een L-vorm achter de bandenzaak door en is zo met het autoschadebedrijf verbonden. Zeilwasserij Van den Anker heeft waarschijnlijk met name rook- en roetschade. Brandweerlieden proberen verdere uitbreiding van de brand te
voorkomen door stoplijnen aan te leggen.
De woordvoerster van de Veiligheidsregio meldt dat één persoon is nagekeken in de ambulance. Het is niet bekend of deze persoon een werknemer is van een van de getroffen bedrijven.

Autobanden in brand
De flinke rookontwikkeling is mede veroorzaakt door autobanden die in brand zijn gevlogen. De rook die vrijkomt bij de brand trekt over bewoond gebied, doordat de wind uit het noordwesten komt. De brandweer is met meerdere voertuigen waaronder een hoogwerker uitgerukt. Uit de wijde omgeving is versterking opgeroepen. Vanwege de omvang van de brand is opgeschaald naar grip 1, om betere onderlinge samenwerking voor de hulpdiensten mogelijk te maken.

De Veiligheidsregio adviseert omwonenden verder om mechanische ventilatie uit te schakelen. ‘Blijf uit de rook, sluit ramen en deuren als je last hebt van de rook en geef de hulpdiensten de ruimte’.

Bron: BD.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen