112

Auto ramt verkeerspaal, bestuurder gewond naar ziekenhuis

Bij een ongeval in Den Bosch is in de nacht van zondag op maandag een automobilist gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Rond vijf voor half drie in de nacht kwam de bestuurder van een personenauto op de kruising van de van Veldekekade en de Hekellaan in botsing met een verkeerspaal. Na het ongeval lag de weg bezaaid met brokstukken van de auto, stenen, zand, en olie. De kruising werd na het ongeval door de politie geheel afgesloten.

Vermoedelijk is de bestuurder van de auto met zijn voertuig vanuit de richting van de Zuid Willemsvaart gekomen waarna hij links van een verkeersheuvel in het midden van de weg, de Oostwal op wilde draaien. Hierbij is de bestuurder van de auto vermoedelijk de macht over het stuur verloren. Hij reed vervolgens een enorme verkeerspaal uit de grond. De auto kwam na aanrijding op zijn kop te recht.

De bestuurder van de auto werd na het ongeval per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie zou er spraken geweest zijn van een strafbaar feit of feiten. Een politieagent ging met het slachtoffer in de ambulance mee naar het ziekenhuis. Een politieauto ging vervolgens achter de ambulance aan ook mee naar het ziekenhuis.

Na het ongeval rukte brandweer, politie en een ambulance uit naar de plek van het ongeval.

De oorzaak van het ongeval is niet bekend, maar gezien dat de bestuurder van de auto een complete verkeerspaal uit de grond heeft gereden zal dit met
(zeer) hoge snelheid zijn gegaan. De politie heeft het ongeval verder in onderzoek.

Een bergingsbedrijf heeft na het ongeval de auto weer op zijn wielen gezet en afgevoerd. De gemeente Den Bosch kwam na het ongeval ter plaatse om het wegdek schoon te maken en de ravage op te ruimen. De grote verkeerspaal die midden op de weg lag, werd door de gemeente afgevoerd en zal vernieuwd moeten worden

Reacties