112

Ramkraak bij camerawinkel in Waardenburg, mogelijk link met uitgebrande Audi Rosmalen

WAARDENBURG – Bij de onderneming Camera Tweedehands.nl in Waardenburg is in de nacht van dinsdag op woensdag een ramkraak gepleegd. Dat gebeurde rond 04.35 uur ’s nachts.

Een grijze auto, met daarin nog onbekende daders, is meerdere keren hard tegen de camerawinkel aan De Vergt aan gebotst om zo de winkel open te breken. Volgens omwonenden gingen de daders er niet veel later vandoor met een grote tas. Wat voor buit daar precies in zat, is nog niet duidelijk.

Betonblokken

Om ruimte te maken voor de knal tegen de etalage, haalden de daders onder meer betonblokken op de parkeerplaats weg. Ook één van de twee geparkeerde auto’s van een thuiszorgwinkel werd verplaatst. Die auto werd met ingeslagen raam midden op de parkeerplaats aangetroffen..

De politie kwam met spoed ter plaatse om onderzoek te doen. Ook de brandweer was ter plekke. Camera Tweedehands.nl ligt in een klein winkelcentrum, net buiten het centrum van het dorp. Het is het enige filiaal van de zaak.

Uitgebrande auto

Iets meer dan een uur na de ramkraak rukte de brandweer uit voor een autobrand aan de Empelsehoefweg bij Rosmalen. De politie onderzoekt of de aangetroffen Audi, zonder kentekenplaten, verband houdt met de ramkraak. Van het voertuig is vrijwel niets meer over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen