112

FIOD valt woning binnen in Velddriel; twee arrestaties in Lienden, auto en 45.000 euro in beslag genomen

VELDDRIEL – De FIOD is dinsdagochtend vroeg een woning aan de Koestraat in Velddriel binnengevallen, dat meldt het Brabants Dagblad. Een flinke groep mensen deed onderzoek in en rond de vrijstaande woning. Het zou volgens een woordvoerder van de FIOD gaan om een witwasonderzoek.

In de loop van de dag is een Audi Q7 in beslag genomen. Ook zijn 45.000 euro aan contanten aangetroffen.

Volgens de FIOD-woordvoerder zijn bij het onderzoek in totaal drie woningen ‘in de omgeving van Den Bosch’ doorzicht, waaronder het huis aan de Koestraat bij Kerkdriel. De andere locaties wil de FIOD niet noemen.

Ook heeft de FIOD in Lienden onderzoek gedaan. Daarbij zijn een 29-jarige man en een 26-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Zij worden verdacht van het witwassen van crimineel geld. Volgens de FIOD-woordvoerder leefden de man en de vrouw uit Lienden boven hun stand.

De Fiscale Opsporing en Inlichtingendienst is het onderzoek gestart op grond van informatie uit een eerder onderzoek naar de verhuur van auto’s door een Duitse vennootschap via allerlei verhullende constructies. Daarbij werd in 2018 in Brabant en Limburg veel crimineel geld afgepakt.

Bij de actie is beslag gelegd op onroerend goed, de genoemde auto en het genoemde geldbedrag. Ook is beslag gelegd op bankrekeningen en administraties. In één van de woningen werd munitie voor een vuurwapen en zwaar vuurwerk gevonden.

Bron: Brabants Dagblad

Reacties