Nieuwe explosie bij Bossche supermarkt

jul 09 , 13:07 112
2024 07 09 meesters multi media explosie supermarkt churchilllaan den bosch7
Al voor de tweede nacht op rij is er zwaar vuurwerk neergelegd een supermarkt in Den Bosch. Dit gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag, nu bij Dunya Supermarkt aan de Churchilllaan. De explosie leidde tot flinke schade aan het pand, maar de eigenaar laat zich niet kennen en doet de winkel ‘gewoon’ open.
Rond 02.15 uur loopt een groepje mannen met capuchons over hun hoofd langs de winkel. Op beelden van de veiligheidscamera’s is te zien dat er iets bij de winkel wordt neergelegd. Waarschijnlijk gaat het om zwaar vuurwerk. Hierna volgt een flinke ontploffing.
De bovenburen schrikken hierdoor wakker en bellen met eigenaar Ehab (achternaam wilde hij liever niet geven). ,,En rond half drie belde de politie mij. Ik was er zelf om drie uur, toen was de politie al bezig met een sporenonderzoek.” De politie bleef tot ongeveer 07.30 uur, maar vond geen sporen volgens Ehab.
De man die sinds drie jaar eigenaar is van de Arabische supermarkt heeft ook geen idee waarom ze zijn winkel moesten hebben. ,,Je hoort de laatste tijd dat het met voetbal te maken heeft dat er hier en daar iets gebeurt, maar ik heb niks met voetbal. Het slaat gewoon nergens op.” Wel is hij blij dat het alleen bij materiële schade is gebleven. ,,In een deel van de winkel zit hout en hierboven wonen mensen, het had heel anders af kunnen lopen.”
Bron: BD.nl
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan