FC Den bosch met 3-1 onderuit bij Jong AZ

Op carnavalsvrijdag mocht FC Den Bosch afreizen naar het AFAS Trainingscomplex. In Wijdewormer namen de Bosschenaren het op tegen Jong AZ, waar het met 3-1 onderuit ging.

Jack de Gier moest op elke linie een wijziging doorvoeren ten opzichte van het duel tegen Jong Ajax. Victor van den Bogert verving achterin Teun van Grunsven, die vorige week vroeg uitviel met een blessure. Op het middenveld maakte Gedion Zelalem zijn basisdebuut, vanwege een blessure bij Ahannach. Voorin speelde Evan Patoulidis op de flank in plaats van de geschorste Danny Verbeek.

FC Den Bosch was de eerste van de twee ploegen die zich meldde in het vijandelijke strafschopgebied. Een aanval, opgezet met een fraaie combinatie, eindigde via Tomas Kalinauskas en een Jong AZ-verdediger over de achterlijn. De hoekschop die volgde leverde geen doelgevaar op. Jong AZ kwam met hun eerste doelpoging op voorsprong. Na 7 minuten kreeg Ricuenio Kewal de bal op het randje van het zestienmetergebied. De buitenspeler haalde uit met rechts en schoot de bal perfect in de kruising. 1-0 voor de beloften uit Alkmaar.

Na een kleine twintig minuten kreeg FC Den Bosch de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Tomas Kalinauskas had een prachtige steekpass in huis om Evan Patoulidis 1-op-1 met de keeper te zetten. De Belg schoot de bal richting de onderhoek, maar doelman Owusu-Oduro pakte de bal knap.

Na de grote kans van FC Den Bosch leek de wedstrijd wat meer los te komen. Een minuut na dit moment kwam Jong AZ alweer voor het doel. Een aanval kwam via meerdere stations bij spits Mexx Meerdink. Hij stiftte de bal over Van der Steen, maar zag zijn poging naast het doel rollen. Op het halfuur kwam FC Den Bosch er weer gevaarlijk uit. Patoulidis stuurde Van der Heijden richting de achterlijn, waar de middenvelder hard voor kon geven. Via de doelman en een AZ-been belandde de bal voor de voeten van Faris Hammouti. Na een moeilijke stuit haalde hij uit, maar schoot hoog over het doel.

Toch verdubbelde Jong AZ de voorsprong. Na veertig minuten schoot een hoekschop door richting Joey Konings, die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Konings maakte dit vlak voor rust nog goed. De spits schatte en lange bal van Van den Bogert goed op waarde, zette zijn tegenstander slim opzij en maakte met een stiftje de aansluitingstreffer.

Na rust bleef FC Den Bosch de druk opvoeren naar voren. De eerste kans was er via Van den Bogert. De centrale verdediger dribbelde mee naar voren, haalde van ver hard uit maar schoot net naast.

Net als voor rust, was het na de rust wederom FC Den Bosch met de eerste kans maar Jong AZ met de eerste goal. Nick Twisk stak Ricuenio Kewal de diepte in. Ietwat gelukkig kreeg hij de bal mee en schoot hard in de hoek raak. Na deze goal bleef Jong AZ gevaarlijk worden. Met name spits Mexx Meerdink liet zich gelden namens de thuisploeg.

Na 82 minuten nog een mooi moment voor Sven Roos. De middenvelder uit de eigen opleiding maakte zijn debuut voor FC Den Bosch. Hij loste Gedion Zelalem af.

Vlak voor tijd voorkwam Van der Steen een vierde tegentreffer. Mexx Meerdink kwam in duel met Van den Bogert als winnaar uit de strijd en schoot hard op doel. Via de hand van Van der Steen ging de bal via de lat over het doel.

Zo verliest FC Den Bosch op bezoek bij Jong AZ. De volgende wedstrijd is er een op zondag. Op 26 februari komt ADO Den Haag op bezoek.