Artvark Saxophone Quartet presenteert nieuwe cd

Foto: Artvark

Artvark Saxophone Quartet presenteert op zondag 17 oktober hun nieuwe album ‘Mother of Thousand’ in de Willem II Concertzaal. Een dag eerder is er onder leiding van deze band een workshop voor saxofonisten in de Jazzwerkplaats van Huis73.

Op 21 september 2021 bracht het saxofoonkwartet hun tiende album uit. Volledig nieuwe muziek, geïnspireerd door de muziek van Arvo Pårt en Aphex Twin. Artvark heeft zich het afgelopen jaar ingegraven in hun zelfgebouwde studio. Daar ontstonden de composities. Op basis van korte ideeën ging het kwartet het experiment aan.

Road trip

Op het album hoor je originele Adolph Saxen uit 1860, zeer zeldzame schuifsaxen uit 1920, een bariton opgenomen met een snaredrum tussen sax en microfoon, en een heel kwartet wat zich van links naar rechts door de boxen beweegt.  Een dromerige wereld van klank en ruimte, hypnotiserende patronen en onvervalste blues. Een soundtrack voor de ultieme road trip.

Workshop

Een dag voor de cd-presentatie heeft Artvark de leiding over een workshop in Huis73. Eerst speelt het kwartet een aantal stukken van de nieuwe cd en vertellen de muzikanten over het ontstaan en de opbouw van de muziek. Daarna worden de deelnemers aan de workshop in drie groepen verdeeld en gaan ze aan de slag met een originele compositie van het kwartet. Alle saxofonisten zijn welkom. Van elk niveau en met elk soort saxofoon.

Informatie

Het concert op zondag begint om 16.00 uur in de Willem II Concertzaal aan de Boschdijkstraat 100. Kaarten kosten 17,50 euro en kunnen besteld worden via de website. De workshop begint op zaterdag om 10.00 uur in het atrium van Huis 73 aan de Hinthamerstraat. Deelnemen aan de workshop kost 15,00 euro. Inschrijven kan via de website.

Reacties

Cookieinstellingen