Extra geld uit coronamiddelen voor stichting Jazz in Duketown

Foto: Kees Vos Fotografie

Stichting Jazz in Duketown ontvangt €50.000,- van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Zo kan het festival toch doorgaan tijdens Pinksteren. Jazz in Duketown had veel last van de coronamaatregelen en de hoge kosten die dat met zich meebracht. In 2020 ging het festival niet door en in 2021 was er een digitaal festival. Vorig jaar vond het festival eindelijk weer plaats, maar zorgde extreme regen voor flinke problemen.  

Wethouder Mike van der Geld: “Jazz in Duketown is in haar bijna 50-jarig bestaan uitgegroeid tot een festival met een breed programma. Een jaar waarin inwoners en bezoekers niet van dit festival kunnen genieten, is moeilijk voor te stellen. We willen met deze bijdrage voorkomen dat het festival niet doorgaat, omdat de kosten te hoog worden. Wij bieden daarom financiële steun, zodat het festival dit jaar toch doorgaat. Hieruit spreekt ook onze waardering voor zoveel jaren inzet van zovelen voor het culturele leven in onze stad.”

Vrijwilligers

Als een van de oudste en grootste festivals van onze gemeente is Jazz in Duketown van grote waarde. Het festival is gratis te bezoeken en toegankelijk. Veel inwoners en bezoekers genieten elk jaar tijdens het Pinksterweekend van de verrassende optredens. Dat zorgt voor veel gezelligheid in onze binnenstad en is goed voor onze middenstand. Een geweldige prestatie van een organisatie die vrijwel volledig draait op vrijwilligers.

Kosten

“Wij hebben als organisatie van Jazz in Duketown de afgelopen maanden hard gewerkt om toch een mooi festival neer te kunnen zetten. Terwijl de kosten zo sterk zijn gestegen sinds de coronapandemie.” Aldus Festivalvoorzitter Stef Thijssen: “Wij zijn er trots op dat we nu een nieuwe hoofdsponsor hebben met het hoofdkantoor in onze stad. Deze nieuwe samenwerking – in combinatie met de eenmalige extra bijdrage van de gemeente- geven ons nu een gezonde basis. Voor het festival dit jaar en voor de 50e editie van Jazz in Duketown in 2024.”

Extra subsidie

De kosten in de culturele sector stegen door de coronacrisis harder dan de inflatie. Daardoor is het organiseren van het festival dit jaar duurder dan begroot. De organisatie Jazz in Duketown bracht de kosten al terug door het festival te verkorten en een wat kleinere opzet van een aantal podia. Maar ook dan is er nog een tekort. Daarom krijgt stichting Jazz in Duketown eenmalig extra subsidie. Dit is een bijdrage uit de coronamiddelen. Dat is extra geld van de landelijke overheid om organisaties die het moeilijk hebben door corona te steunen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen