Hypnoseshow van Dominik Messiaen in Perron-3

Foto: Perron-3

Op vrijdag 10 maart 2023 komt de Belgische showhypnotiseur Dominik Messiaen, bekend als The Charming Hypnotist, naar PERRON-3 in Rosmalen. Met zijn hypnoseshow Rozeschijn en Manegeur – De Kracht van Verbeelding ontkracht hij mythes over hypnose en zorgt dat zowel de gehypnotiseerden als het publiek een heerlijke tijd beleven.

Hypnose is een natuurlijke, heel gefocuste toestand waarbij je onderbewustzijn het overneemt van je bewustzijn. Je kan het vergelijken met de toestand wanneer je volledig opgaat in een boek, film of theaterstuk. Je vergeet heel even je omgeving en het verhaal wordt jouw realiteit. Onderbewust reageer je hierop. Wordt het bijvoorbeeld spannend, dan gaat je hartslag omhoog, stijgt je spierspanning en lichaamstemperatuur. Gebeurt er iets heel ergs, dan kan je vaak je tranen niet bedwingen. En toch blijf je je ervan bewust dat het slechts om een verhaal gaat. Zo neemt Dominik tijdens zijn hypnoseshow de mensen op het podium mee in zijn realiteit terwijl ze volledig bewust blijven en normaal functioneren.

Method-acting

Tijdens de hypnose prent Dominik een bepaalde situatie heel sterk in bij de deelnemende toeschouwers. Hierdoor beleven ze de situatie alsof die écht is en reageren ze op heel authentieke wijze, zelfs beter dan de meeste acteurs zouden kunnen. Method-acting, een acteertechniek die o.a. Robert De Niro gebruikt, is gebaseerd op exact hetzelfde principe. Dominik vindt het heel belangrijk dat álle aanwezigen, in de zaal én op het podium, de zaal verlaten in een betere toestand dan wanneer ze binnen kwamen. Bij de mensen die in hypnose gaan, geeft hij hen daarom altijd een aantal positieve suggesties mee die na de show blijven doorwerken. “Op die manier kan ik mijn steentje bijdragen aan een beter mentaal welzijn”, aldus Dominik.

Praktisch

De voorstelling begint op vrijdag 10 maart om 20.30 uur in de theaterzaal van Perron-3. Kaarten kosten 19,50 euro en kunnen besteld worden via de website.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen