Dag van de Componist

Foto: Foppe Schut

Op het station van ‘s-Hertogenbosch opent Esther Gottschalk, directeur van New Music NOW, de festiviteiten. Hierna voert Oorkaan de speciale compositie van Anne-Maartje Lemereis, en een compositie van de Kindercomponist, die tijdens deze viering bekend wordt gemaakt, uit.

Nieuwe muziek op het station
Over bijzondere concertlocaties gesproken! Op zaterdag 15 juni hoor je nieuwe muziek op perron 1 van het treinstation in ‘s-Hertogenbosch tijdens de Dag van de Componist. Nadat de landelijk tourende trein vol musici en componisten om 16.15 uur arriveert, voert ensemble Oorkaan een speciale compositie uit van Componist des Vaderlands Anne-Maartje Lemereis. Bart van Dongen, stadscomponist van ‘s-Hertogenbosch, komt met de Aanhaakfanfare naar het perron om zijn speciaal voor deze dag gecomponeerde stadslied ten gehore te brengen. Ook klinkt er een muziekwerk van de allereerste Kindercomponist. CoMA Eindhoven haakt aan met huisensemble C-Klein en de Tilburgse concertorganisatie De Link reist af naar de Brabantse hoofdstad met programma rondom Brabantse componisten en musici.

Bart van Dongen, stadscomponist van ‘s-Hertogenbosch, komt met zijn Aanhaakfanfare naar het stationsplein om zijn speciaal voor deze dag gecomponeerde stadslied (‘Het klimaat in mij’) ten gehore te brengen. Ensemble C-Klein van CoMA Eindhoven haakt aan bij de fanfare en speelt daarnaast eigen repertoire.

Tilburgse partner De Link reist naar Den Bosch en maakt dit muzikale festijn compleet met een speciaal voor deze dag gemaakt programma met Brabantse componisten en musici.

Klik hier voor meer informatie.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen