Op zoek naar bijzondere coronaverhalen

Foto: Perron-3

Op dit moment is er in de theaters niet heel veel te beleven. Maar dat betekent niet dat theatermakers stilzitten. Zo is schrijver/regisseur Cokky van Dongen op zoek naar bijzondere coronaverhalen. Die wil ze gebruiken voor de voorstelling ‘De Corona Monologen’ die ze in het voorjaar in Perron-3 op de planken wil hebben.

De coronapandemie waar we in zitten, is een bijzondere periode die voor altijd de geschiedenisboeken in zal gaan. Cokky van Dongen wil met haar voorstellen reflecteren op deze bijzondere tijd. Een voorstelling waarin intense verhalen en verbondenheid invoelbaar worden en tastbaar voor een groter publiek. De monologen schrijft ze naar aanleiding van de verhalen die mensen haar vertellen. Zoals een dochter die haar moeder verloor zonder afscheid te kunnen nemen. Of een meisje met autisme die genoot van de rust die er was. Maar ook een horecaondernemer die zijn zaak failliet zag gaan. Van Dongen gaat op zoek naar de mensen achter deze verhalen en naar wat er nog meer is (geweest) in hun leven. De verhalen zullen door acteurs, de vertellers of hun directe naasten worden gespeeld.

Verhaal

Voor de voorstelling is Cokky van Dongen dus op zoek naar bijzondere coronaverhalen van mensen uit Den Bosch en de bijbehorende stadsdelen. Heb je een bijzonder verhaal of ken je iemand met zo’n verhaal? Neem dan contact op via [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Reacties

Cookieinstellingen