Gemeente biedt hulp aan getroffen ondernemers

Foto: NN

Dinsdag heeft het college van B&W enkele zwaar getroffen ondernemers gesproken naar aanleiding van de rellen maandagavond in de stad. Verslagenheid, verdriet, boosheid en ongerustheid overheersten. Ondernemers hebben het al moeilijk in deze bizarre tijd en deze keiharde klap komt daar genadeloos overheen.

Woensdagmiddag heeft een gesprek plaatsgevonden met vertegenwoordigers van Hartje ’s-Hertogenbosch, Centrummanagement Rosmalen,  Koninklijke Horeca Nederland afdeling ’s-Hertogenbosch en afdeling Rosmalen, Hoteloverleg ’s-Hertogenbosch en Stichting Ondernemersfonds s-Hertogenbosch, burgemeester Jack Mikkers en wethouder Jan Hoskam. In dat gesprek is aangegeven welke mogelijkheden er zijn waar ondernemers gebruik van kunnen maken op bijv. financieel gebied en slachtofferhulp. De gemeente stelt daarvoor onder andere een herstelfonds in.

Het college van B&W kijkt terug op een vreselijke maandagavond voor onze stad. Een groep relschoppers heeft een enorme ravage aangericht aan bezittingen van inwoners, ondernemers en aan de stad van alle Bosschenaren. Er is veel verdriet, boosheid, en een gevoel van machteloosheid onder alle inwoners en ondernemers. Corona vraagt veel van ons allemaal. Maar frustratie rechtvaardigt nooit en op geen enkele manier wat er is gebeurd. Het is totaal ongehoord.

Hulp nodig
Ondernemers of hun werknemers, die door de rellen angstig of onrustig zijn geworden of andere vragen hebben contact kunnen opnemen met Koo. Slachtoffers van de rellen kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp als zij behoefte hebben aan contact.

Schade
“We zien dat enkele ondernemers in enkele gebieden in onze gemeente hun bedrijf hebben dichtgetimmerd of andere voorzorgsmaatregelen nemen. Hun angst en zorgen begrijpen we, net zoals de maatregelen die ze nemen. We hopen en doen er alles aan dat dit van korte duur is. Wij willen u helpen bij het nemen van dit soort maatregelen wanneer die behoefte bestaat”

Herstelfonds

De gemeente stelt een herstelfonds in. Is er schade naar aanleiding van de rellen die mogelijkerwijs niet wordt vergoed? Dan kunnen ondernemers een beroep daarop doen. De aanvraagprocedure wordt nog uitgewerkt. Bij dit herstelfonds wordt ook gekeken naar lopende particuliere initiatieven die financiële middelen beschikbaar willen stellen.

Visitdenbosch.nl
Graag besteedt Visit Den Bosch (dé Citymarketingorganisatie van ‘s-Hertogenbosch extra en gratis aandacht in deze barre tijden aan de afhaalmaaltijd, online webwinkel of activiteit zodat bewoners lokaal kopen en uw bedrijf kunnen ondersteunen. Stuur een mail via dit contactformulier om uw bedrijf/activiteit aan te melden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Reacties