20 maart is het Landelijke Opschoondag

Foto: Nederland Schoon

Op zaterdag 20 maart is de Landelijke Opschoondag. Normaal wordt er een grootschalige Bossche editie georganiseerd waarbij met ruim 1200 inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs en medewerkers van de gemeente aan de slag zijn om zwerfafval op te ruimen.

Vanwege de coronamaatregelen is het dit jaar helaas niet mogelijk dit te organiseren. Je kunt dus ook geen extra centje voor je club of vereniging verdienen. Wil je je inzetten voor een schone buurt? Ga individueel of met je gezin aan de slag.

Wil je eenmalig in actie komen?
Meld je aan via de website van NederlandSchoon en adopteer een gebied of sluit je aan bij een bestaand initiatief. Het afval kan gewoon in je grijze restafvalcontainer.

Wil je vaker een schoonmaakronde lopen?
Meld je dan aan als wijkheld. Wijkhelden houden samen hun buurt schoon! Ze lopen regelmatig een schoonmaakronde door de buurt en ruimen dan het zwerfafval op. Iedereen kan aan de slag als wijkheld! Kinderen van groep 3 t/m groep 8 verdienen er een zakcentje mee, volwassenen doen het vrijwillig. Je krijgt van ons een veiligheidshesje, afvalknijper en vuilniszakken. Meer info op de pagina Wijkhelden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties